Ми у Facebook
22.08.2013, 18:03

Україна входить до десятки найбільш радіоактивних місць світу [+Фото]

Виявляється, у світі існує багато місць, які забруднені радіацією і про них мало що відомо. На превеликий жаль, наша держава теж потрапила до цього "чистого” списку...

Десятка найбільш радіоактивних місць у світі:

Ханфорд, штат Вашингтон

Завод Ханфорд у штаті Вашингтон був частиною проекту зі створення американської атомної бомби. Тут знаходилося виробництво плутонію для першої атомної бомби і бомби "Товстун”, скинутої на Нагасакі.



Деякі ділянки Середземного моря

Протягом багатьох років існує думка, що синдикат італійської мафії "Ндрангета” використовує моря в якості місця, куди вивозяться небезпечні радіоактивні відходи.



Берег Сомалі

Вважається, що сомалійські води та ґрунт, який не захищає уряд, були використані з метою затоплення або захоронення ядерних відходів.



Промисловий комплекс "Маяк”, Росія

На промисловому комплексі "Маяк” на північному сході Росії існував ядерний завод, на якому в 1957 році сталася одна з найгірших у світі ядерних аварій. Близько 100 тонн радіоактивних відходів у результаті вибуху вивільнилися, забруднивши значну ділянку навколо.



Селлафілд, Англія

Розташований на західному узбережжі Англії, завод Селлафілд спочатку був об'єктом з виробництва плутонію для ядерних бомб, але потім став виконувати і комерційні замовлення. З початку його експлуатації на заводі відбулися сотні аварій, і близько 2/3 будівель тепер забруднені радіацією.



Сибірський хімічний комбінат, Росія

У Сибіру розташований хімічний об'єкт, який містить ядерні відходи, накопичені за чотири десятиліття. Рідкі відходи зберігаються у відкритих басейнах.



Семипалатинськ, Казахстан

Ця область наразі є частиною сучасного Казахстану. Раніше використовувалася як територія для випробувань ядерної зброї СРСР.



Майлуу-Суу, Киргизія

Згідно з доповіддю Blacksmith Institute 2006 року, ця територія вважається одним з десяти найбільш забруднених місць на Землі. Радіоактивне забруднення в Майлуу-Суу відбувається завдяки видобутку радіоактивних матеріалів.



Чорнобиль, Україна

Тут, як відомо, сталася одна з найгірших і найбільш сумнозвісних у світі ядерних аварій. Чорнобильська зона, як і раніше, сильно забруднена, незважаючи на те, що невеликому числу людей в даний час дозволено перебувати в ній протягом обмеженого періоду часу.



Атомна станція "Фукусіма”, Японія

У 2011 році землетрус і цунамі спричинили трагедію, яка зруйнувала будинки і забрала життя багатьох людей. Вчені визнають, що наслідки аварії на атомній електростанції Фукусіма можуть стати "найтривалішою небезпекою”. Це найгірша ядерна аварія після Чорнобиля.






На правах реклами

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини