Ми у Facebook
26.08.2013, 17:30

Формула-1. Гран-прі Бельгії: п'ята перемога Феттеля в сезоні! [+Фото]

У суботу на кваліфікації Льюїс Хемілтон завоював четвертий поул поспіль, у фінальній спробі випередивши Феттеля. За ними гонку починали Веббер і Росберг, так що на чотирьох перших позиціях опинилися тільки пілоти Mercedes і Red Bull Racing.
Lotus і Ferrari виступили не так вдало, посівши четвертий і п'ятий ряд стартового поля.

Шинні компанії привезли в Спа 2 найжорсткіші комплекти гуми - Medium та Hard. Після дощової кваліфікації у команд залишилося достатньо свіжих комплектів шин. Однією з головних тем уїк-енду стали проколи на машинах Феттеля і Алонсо під час другого тренування - гонщики навіть зажадали від Pirelli гарантій безпеки, але шинники зібрали прес-конференцію, на якій оголосили, що причиною проколу став наїзд на металеву пластину - шматок баласту однієї з машин, тому причин для занепокоєння немає. І дійсно - в гонці обійшлося без проблем.



На старті обійшлося без інцидентів. Хемілтон спочатку зберіг перевагу поула, але через пару поворотів Феттель впевнено вийшов вперед, очоливши гонку. Веббер відкотився на шосте місце, Алонсо відіграв чотири позиції, а Райкконен - втратив дві.

Перша десятка на 2-му колі: Феттель - Хемілтон - Росберг - Баттон - Алонсо - Веббер - ді Реста - Хюлкенберг - Грожан - Райкконен.




На другому колі Райкконен випередив Грожана, Феттель швидко відривався від Хемілтона, до початку четвертого кола збільшивши перевагу до 3.5 секунд. На 4-му колі Алонсо випередив Баттона в боротьбі за четверте місце, на 5-му Дженсона обігнав і Веббер, на 6-му Алонсо випередив Росберга.

Перша десятка на 7-му колі: Феттель - Хемілтон - Алонсо - Росберг - Веббер - Баттон - ді Реста - Хюлкенберг - Райкконен - Грожан.


На 9-му колі Райкконен випередив Хюлкенберга, Шарль Пік зупинив машину через механічні проблеми. Перес витіснив Грожана за межі траси при спробі обгону і отримав штраф з проїздом через бокси.

На 10-му колі Хюлкенберг і Масса змінили гуму, на 11-му ді Реста провів піт-стоп, на 12-му - Хемілтон, Сутіл і Мальдонадо, на 13-му - Росберг, на 14-му - Алонсо і Веббер, на 15-м - Феттель і Райкконен.

На 15-му колі Алонсо випередив Хемілтона, а Феттель повернув собі лідерство в гонці. Райкконен випередив ді Ресту, Веббер - Грожана.

На 18-му колі Баттон змінив гуму, на 19-му - Перес, на 20-му - Гутьєррес, на 23-му - Грожан. На середині дистанції Феттель лідирував з перевагою у 8 секунд над Алонсо.



Перша десятка на 24-му колі: Феттель - Алонсо - Хемілтон - Росберг - Веббер - Баттон - Масса - Райкконен - Сутіл - ді Реста.

На 25-му колі Хюлкенберг провів піт-стоп, а на 26-му Райкконен зупинив машину в боксах - гальма відмовили. На 27-му колі Хемілтон, Масса і Сутіл змінили гуму.

У щільній боротьбі Мальдонадо вирішив згорнути в бокси, зачепивши машини обох гонщиків Force India - Пастору довелося змінити носовий обтічник, а ді Реста зійшов з дистанції. На 29-му колі Алонсо, Гутьєррес і Боттас провели піт-стоп, на 30-му - Веббер, на 31-му - Феттель, зберігши лідерство. На 34-му колі Ріккардо змінив гуму.

Перша десятка на 34-му колі: Феттель - Алонсо - Баттон - Хемілтон - Росберг - Веббер - Грожан - Масса - Перес - Сутіл.



Сутіл випередив Переса в боротьбі за 9-е місце, Вернь - Хюлкенберга в боротьбі за 11-е. Розглянувши дії Мальдонадо, стюарди покарали його 10-секундним Stop & Go за інцидент з Полом ді Реста. Гутьєррес отримав штраф з проїздом по піт-лейн за неповернуту позицію після виїзду за межі траси. На 41-му колі Масса випередив Грожана в боротьбі за сьому позицію.

Себастьян Феттель впевнено довів гонку до перемоги - п'ята в сезоні і 31-а в кар'єрі. Фернандо Алонсо фінішував другим, зумівши відігратися після старту з дев'ятого місця, а на третю сходинку подіуму піднявся володар поула Льюїс Хемілтон.



Феттель підтвердив лідерство в особистому заліку, Алонсо піднявся на другу сходинку, Хемілтон - на третю, а McLaren випередила Force India в Кубку конструкторів. Через два тижні європейська частина сезону завершиться гонкою в Монці. Чекаємо з нетерпінням!

Краще коло: Себастьян Феттель (Red Bull Racing) - 1:50.756 (40 коло, 227.657 км/год)

Особистий залік:




Кубок Конструкторів:







На правах реклами