Ми у Facebook
28.08.2013, 16:50

Хто і скільки інвестує в економіку Рівненщини

7,4 млн. доларів вклали в економіку Рівненщини іноземні інвестори в першому півріччі нинішнього року. Активно співпрацюють з Рівненщиною інвестори Німеччини, Великої Британії, Кіпру, Нідерландів та Італії. Загалом же в економіку Рівненщини інвестують 38 країн світу.
Як повідомили в Головному управлінні статистики у Рівненській області, загальний обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерний капітал) станом на 1 липня цього року склав 294,9 млн. доларів, що становить 255,4 долара на одну особу.

Найбільш інвестиційно привабливою для нерезидентів залишається промисловість, у розвиток якої спрямовано 55,2% загального обсягу іноземних вкладень (162,9 млн.дол.).

Підприємствами оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів освоєно 49,2 млн. доларів інвестицій; транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності – 38,3 млн. доларів, будівельними підприємствами – 26,1 млн. доларів.

На Інвестиційному атласі України Рівненщина – на восьмому місці

Загалом іноземні інвестиції (акціонерний капітал) вкладено у 229 підприємств області.

— Якщо говорити про останній рік, то приємно, приміром, що на "Рівнесільмаші" американська фірма-власник уже повністю закінчила два цехи з виробництва м'яких меблів, а зараз планує відкривати наступний, вони якраз були в мене днями, - коментує співпрацю Рівненщини з іноземними інвесторами голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ. - Це буде цех з виробництва поролону. Його продукцію інвестори не лише використовуватимуть для власних потреб — близько половини її вони продаватимуть на ринку України.

Рівне — одне з найпривабливіших міст для ведення бізнесу

- Цікавиться нашою областю фірма зі Швеції, яка хоче взяти 20 га землі в індустріальному парку (як їхати з Рівного в бік Костополя), щоб збудувати завод, який переробляв би до 1 млн кубометрів деревини, - веде далі очільник області. - Вони вже взяли повністю всі технічні умови, але, зважаючи на кризу, ще чекають... Проте, весь час дзвонять: ми будемо, будемо. Видно, шукають дешеві кредити... Днями були ще одні цікаві перемовини — потенційні інвестори хочуть 13 га землі так само в індустріальному парку, над трасою, щоб будувати серйозне виробництво, але не хочу забігати наперед, розголошуючи деталі.





На правах реклами