П`ять рецептів незвичайного варення з яблук
Варення з яблук з ваніллю та корицею за три прийоми
На 2 кг яблук: 1 кг цукру, 1 пакетик ванільного цукру або 1 стручок натуральної ванілі, 1 паличка кориці, пів чайної ложки лимонної кислоти.
1. Яблука помийте, почистіть, наріжте на акуратні часточки.
2. Викладіть у посуд, в якому будете варити варення, пересипаючи цукром-піском. Залишіть на ніч, щоб яблука пустили сік.
3. Поставте на плиту і варіть приблизно 20-30 хвилин. Зніміть з вогню і дайте повністю охолонути. Повторіть ще два рази.
4. Коли варення майже готове (крапелька не розпливається на холодному блюдечку) - додайте корицю, ваніль і лимонну кислоту.
5. Гаряче варення розкладіть у стерилізовані банки й герметично закупорте.
Терті яблука з корицею
На 3 кг яблук: 1 кг цукру, 2-3 столові ложки свіжо змеленої кориці.
1. Яблука помийте, почистіть, натріть на буряковій тертці. Покладіть у посуд, де будете варити.
2. Додайте цукор. Перемішайте. Почекайте 10 хвилин, зоб яблука пустили сік. Нічого страшного, якщо маса потемніє.
3. Поставте на вогонь. Варіть, перемішуючи, на слабкому вогні, 20 хвилин, поки маса не посвітлішає й не стане напівпрозорою. Наприкінці всипте корицю й перемішайте. Якщо яблучна маса надто кисла – можна досипати на свій смак ще трохи цукру.
4. Викладіть гарячу яблучну масу у стерилізовані банки, герметично закрийте. Зберігайте у сухому прохолодному місці чи холодильнику. Можна подавати на сніданок і десерт, чудова начинка до млинців, пирогів, рулетів та штруделів.
Варення з яблук «П’ятихвилинка через 24 години»
На 1,5 кг яблук кисло-солодких сортів (бажано з жовтою або зеленою тоненькою шкіркою): 1 склянка цукру, 1 пачка ванільного цукру або 1 стручок натуральної ванілі.
1. Нарізані на часточки яблука засипте цукром, струшуючи посуд, щоб яблука рівномірно вкрилися цукром, накрийте кришкою і залиште на 24 години в прохолодному місці, але не в холодильнику. Упродовж цього часу кілька разів перемішайте яблука.
2. Поставте яблука на плиту, доведіть до кипіння, якщо є – зніміть піну. Потім зменшіть нагрів до мінімуму, додайте ваніль або ванілін і варіть яблука протягом 7-10 хвилин.
3. Розкладіть кипляче варення у стерилізовані банки, герметично закупорте.
Світлий конфітюр з яблук та лимона
На 1 кг жовтих яблук кисло-солодких сортів: 1 кг цукру, півсклянки води, 1 лимон (якщо немає лимона – можна використати 1 чайну ложку лимонної кислоти).
1. Яблука помийте, почистіть, наріжте кубиками або часточками (можна подрібнити у кухонному комбайні, потерти на тертці або пропустити через м'ясорубку – кому як зручніше).
2. Зріжте з лимона тонкою стружкою цедру. Зніміть білу шкірку (вона може бути гіркою). Поріжте лимон на кружальця або менші часточки. Вийміть зернятка.
2. Яблука залийте водою, додайте порізаний лимон та цедру (або лимонну кислоту).
3. Варіть, увесь час помішуючи, 30 хвилин.
4. Всипте цукор, перемішайте і варіть на дуже слабкому вогні, час від часу помішуючи, поки маса не стане однорідною і не загусне.
5. Гарячий конфітюр розлийте у простерилізовані сухі банки й герметично закрийте. Зберігайте у сухому прохолодному місці або холодильнику.
Яблучний джем з персиками або сливами у духовці
На 1 кг почищених і нарізаних яблук: 200 г порізаних часточками персиків або слив без кісточок, 1 склянка цукру
1. Яблука змішайте з персиками або сливами, пересипте цукром, викладіть у посуд для запікання.
2. Поставте посуд у нагріту до 160-180 градусів духовку (середній жар).
3. Періодично перемішуйте варення. Варення готове, коли цукор повністю розчиниться, а яблука стануть напівпрозорими.
4. Розкладіть джем у стерилізовані банки і герметично закупорте. Джем з персиками має вийти яскравого жовтого кольору, зі сливами – буде рожевий. Можна приготувати таке варення, додавши жменю почищених волоських горіхів або підсмаженого мигдалю.
ЧИТАТИ ТАКОЖ:
Чотири рецепти шарлотки з яблуками
Фото: tebevkusno.com, alimero.ru

У Рівному вручили міську премію у галузі літератури

У Рівному відзначили 120-річчя від дня народження видатного українського письменника Уласа Самчука. З нагоди цієї події секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян вручив міську премію в галузі літератури.
переглядів: 179
Коли почнеться Великий піст у 2025 році

Великий піст - один із важливих постів для православних християн, адже він передує Великодню.
переглядів: 1301
На Рівненщині почалися тренування з хокею

У селі Озерськ Дубровицької громади розпочалися заняття з хокею в межах ініціативи з формування життєстійкості. Проєкт «Льодовий баланс», запроваджений Центром життєстійкості громади, має на меті популяризацію здорового способу життя та фізичної активності серед місцевих жителів.
переглядів: 208
У Рівному відбулися змагання з фехтування на візках

Два дні поспіль, 18-19 лютого, відбувався відкритий чемпіонат Рівненської області з фехтування на візках серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Чоловіки та жінки змагалися окремо у трьох класах уражень, фехтуючи на шаблях та шпагах.
переглядів: 178
На Рівненщині оголосили ще три конкурси у сфері культури та мистецтва

Рівненська обласна адміністрація та обласна рада оголосили проведення трьох конкурсів, спрямованих на підтримку та розвиток культури й мистецтва в регіоні.
переглядів: 183