Ми у Facebook
02.09.2013, 10:15

У Рівному почали будівництво елітного району [+Фото]

У скандальному мікрорайоні Макарова-Пржевальського, навколо якого багато років точилися різного роду суперечки, розпочалися будівельні роботи.
Іще на початку 2000-х земельну ділянку у 35 гектарів землі віддали під індивідуальну житлову забудову. Процес йшов без зайвих ексцесів, поки у 2008-му пайовики раптом не почали тривалі походи з пікетами. Люди нарікали, що кілька років тому вклали гроші у виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво, проте розпочати роботи не можуть і досі. Причина цього — дії депутатів Рівнеради, які не погоджують проект землеустрою щодо відведення міському управлінню капітального будівництва відповідної земельної ділянки.

БІЛЬШЕ ФОТО У ФОТОГАЛЕРЕЇ

Та врешті на кілька років скандали вляглися. Проте не на довго, адже у 2011 році, щоб розпочати будівництво, пайовиків змусили створити обслуговуючий кооператив і зобов’язали здати гроші на будівництво доріг та інженерних мереж. Хоча б по 50 тисяч для початку, хоч загалом йдеться про суми утричі більші.



І хоч уже тоді цей мікрорайон називали елітним через те, що у числі пайовиків на будівництво — чимало відомих людей: прокурорів, суддів, депутатів, багатьох пайовиків такі умови обурювали (адже серед них були і люди з "земельної" черги, які таких грошей не мали.

БІЛЬШЕ ФОТО У ФОТОГАЛЕРЕЇ

Не менш складним та скандальним став для мікрорайону і 2012 рік. Спершу, бунт підняли мешканці будинку 57 на вулиці Олени Теліги, під вікнами яких почали прокладати дорогу до мікрорайону. А за тим підлив масла у вогонь і депутат міськради Олександр Лащук, який звинуватив тепер вже нардепа Юрія Вознюка у захопленні підприємством його батька майже двох десятків земельних ділянок у цьому мікрорайоні. Тоді у сесійній залі ледь не дійшло до бійки, а Вознюк пояснював, що ділянки підприємству віддало місто у вартість виконання певних будівельних робіт.



Та і це якось вляглося і на Макарова-Пржевальського почали будувати. До речі, за словами начальника міського управління капітального будівництва Олега Германа, розпочнеться будівництво з 16 житлових будинків для працівників рівненської будівельно-монтажної компанії "Екорембуд", якою власне і керує Володимир Вознюк, та інфраструктури для них: доріг, водо- та газопроводу, освітлення, каналізації тощо.

БІЛЬШЕ ФОТО У ФОТОГАЛЕРЕЇ

Нині на території за парканом вже ведуться роботи із залученням чималої кількості техніки.





На правах реклами