Топ-6 рецептів ідеальної глазурі для вашої паски
1. Білкова глазур для паски
Класична помадка, якою дуже часто покривають паски. Після застигання глазур стає більш матовою, а при нарізці трохи кришиться.
Інгредієнти
1 яєчний білок;
200 г цукрової пудри;
½ чайної ложки лимонного соку;
кілька чайних ложок води.
Приготування
Збийте міксером білок, цукрову пудру та лимонний сік. На це піде близько 5 хвилин. У вас має вийти біла густа кремоподібна маса.
Злегка розбавте її водою до консистенції сметани. Можна обійтися і без води, якщо взяти вдвічі менше цукрової пудри.
Змастіть палицею глазур'ю і залиште підсихати на кілька годин.
А як приготувати новий тренд цієї весни - дубайську паску - ми писали на днях.
2. Цукрова глазур для паски
Цукрове покриття буде матовим. Якщо нанести глазурь тонким шаром, то вона може злегка просвічувати.
Інгредієнти
200 г цукру;
75 мл води;
1 чайна ложка лимонного соку.
Приготування
Всипте цукор у каструлю і залийте водою. Поставте на помірний вогонь і помішуйте віночком до розчинення цукру.
Варіть сироп за середнього кипіння близько 5-6 хвилин. Щоб перевірити готовність, зачерпніть трохи ложкою та опустіть у крижану воду. Якщо сироп скатався в пружну кульку, настав час знімати з вогню.
Додайте до нього сік лимона і поставте в ємність із крижаною водою. Постійно помішуючи, остудити масу до теплого стану.
Потім вийміть із води і перетирайте масу ложкою щонайменше 5 хвилин, доки вона не побіліє. Якщо помадка виходить занадто густою і її складно наносити, додайте трохи теплої води.
Покрийте паски глазур'ю і дайте їй висохнути протягом кількох годин.
3. Глазур для паски з желатином
Така глазур ідеально підходить для прикраси пасок. Вона гарно блищить, не липне і не обсипається при нарізуванні.
Інгредієнти
1 чайна ложка желатину з невеликою гіркою;
4 столові ложки води;
100 г цукрової пудри;
щіпка ваніліну або кілька крапель лимонного соку.
Приготування
Залийте желатин 2 столовими ложками холодної води, добре розмішайте і залиште хвилин на 20.
У невелику каструлю всипте цукрову пудру, додайте ванілін або лимонний сік і воду, що залишилася. Ретельно перемішайте та поставте на середній вогонь. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння і зніміть із плити.
Розчиніть у гарячому сиропі набряклий желатин . Поки суміш не охолонула, збийте її міксером на великій швидкості в білу густу кремоподібну масу. Вам знадобиться близько 5 хвилин. Якщо її недозбити, вона може не застигнути на паску.
Щоб глазур не затверділа раніше, поставте каструлю в ємність з окропом. Нанесіть гарячу масу на паски. Глазур на випічці застигає при кімнатній температурі протягом кількох годин. Можна залишити її цілу ніч.
А чи знаєте ви, що робити, щоб паска була насиченого жовтого кольору всередині?
4. Глазур для паски зі згущеним молоком
Ще один варіант глазурі, що не липне і не тріскається. Готується вона за лічені хвилини.
Інгредієнти
4 столові ложки сухого молока;
6 столових ложок молока, що згущує;
2 чайні ложки лимонного соку.
Приготування
Змішайте сухе молоко, згущене молоко і лимонний сік до однорідної консистенції. Маса має бути досить густою.
Змастіть глазур'ю паски. Вона застигає за кілька годин. Краще залишити її підсихати всю ніч.
5. Глазур для паски з маршмеллоу
Така незвичайна глазур чудово тримає форму, не розтікається при нанесенні і не кришиться при нарізуванні.
Інгредієнти
100 г маршмеллоу;
2 столові ложки лимонного соку;
1 столова ложка вершкового масла;
100 г цукрової пудри.
Приготування
Викладіть маршмеллоу в каструлю, додайте 1 столову ложку лимонного соку та олію. Поставте на водяну баню на помірному вогні. Помішуйте, доки маса не стане однорідною.
Зніміть з вогню, додайте сік, що залишився, і цукрову пудру і перемішайте. Відразу нанесіть глазур на паски і дайте їй застигнути протягом декількох годин.
6. Шоколадна глазур для паски
Смачна ароматна глазур всього із двох інгредієнтів. Вона швидко застигає та не сипеться при нарізуванні.
Інгредієнти
100 г чорного шоколаду;
1 столова ложка олії.
Приготування
Розтопіть шоколад на водяній бані чи мікрохвильовій печі. Ретельно перемішайте шоколад із олією.
Поки глазур ще гаряча, покрийте нею паски. Шоколадна маса застигне буквально за півгодини.
Коли ви не любите глазурі, в нагоді стане рецепт паски без глазурі, яку готують господині з західної частини України.

як зробити глазур, глазур для паски, рецепт глазурі, глазур, паска
Як зберегти свіжість хліба надовго

Свіжоспечений хліб із рум’яною скоринкою та ніжною, м’якою м’якушкою — справжня гастрономічна розкіш. Білий, житній чи зерновий — кожен має своїх поціновувачів. Та скільки разів ми стикалися з розчаруванням, коли вже наступного дня хліб ставав твердим і сухим?
переглядів: 431
П’ять простих налаштувань, які допоможуть смартфону працювати довше

Ми живемо в епоху, коли смартфон — не просто засіб зв’язку, а особистий помічник, навігатор, розважальний центр і навіть кишеньковий офіс.
переглядів: 428
Як розписати писанку: інструменти, техніка, орнамент

Розпис писанки — це не просто творчий процес. Це глибоке занурення у власне "я", спосіб осмислення світу і форма збереження культурної спадщини. Писанка — це не лише великодній символ, а живий код української нації, в якому переплітаються естетика, духовність і історична пам’ять.
переглядів: 418
Компенсація для роботодавців: як отримати підтримку за працевлаштування молоді

Роботодавці в Україні мають можливість отримати фінансову компенсацію за працевлаштування молодих фахівців. Про це повідомляє Державна служба зайнятості. Ініціатива спрямована на підтримку бізнесу та створення додаткових можливостей для молоді, яка лише починає свій професійний шлях.
переглядів: 459
Як перевірити масло вдома: кілька простих рецептів

Вершкове масло — постійний гість на кухні багатьох українських родин. Його цінують не лише за універсальність у приготуванні страв, а й за поживні властивості.
переглядів: 340