Секрети господинь: що робити, щоб паска була насиченого жовтого кольору всередині
Як зробити серединку паски насиченого жовтого кольору?
По-перше, деякі господині, щоб тісто було симпатично жовтим, кладуть у нього виключно жовтки.
По-друге, щоб паска була красивого жовтого кольору, відокремте жовтки від білків, трохи підсоліть. Затягніть миску з жовтками харчовою плівкою та приберіть у холодильник на пару годин або на ніч. Жовтки стануть яскраво-жовтими. Потім з’єднайте їх з білками і додавайте в тісто.
До речі, якщо білки та жовтки окремо ще й збити, то паска вийде ніжнішою та пишною.
По-третє, жовтий відтінок пасці може надати шафран.
Паска без глазурі: рецепт приготування з західної частини України
Для цього замочіть 2/3 ч. л. шафрану в 2 ст. рому, коньяку, горілки або окропу і дайте постояти кілька годин. Додайте в тісто шафран разом із рідиною одночасно із сухофруктами, горіхами та цукатами після того, як воно вже підійшло, безпосередньо перед випічкою.
До слова, шафран надасть тісту не лише приємного жовтого відтінку, а й легкого вишуканого присмаку.
По-четверте, при замішуванні тіста додайте куркуму з розрахунку 0,5 чайної ложки куркуми десь на 500 г борошна.
Додавати куркуму можна у жовтки та перемішати міксером або вилкою.
Порада: куркуму додати краще в рідкі інгредієнти і добре перемішати, щоб у результаті отримати рівномірний, гарний колір усієї випічки
А ви знаєте, у які дні господині випікають паску, а у які ні?
До Великодня прийнято також пекти м'ясо - можна спробувати рецепт "шиворіт навиворіт", після такого вам не захочеться купувати м'ясне в магазині.
А разом з дітками варто помалювати крашанки та писанки - 5 ідей швидкого виготовлення великодніх яєць для дітей

тісто, жовта паска, випікання паски, Великдень, секрети господинь, шафран, жовтки, куркума
Курячий послід для плодових дерев: чи варто використовувати та які культури його "люблять"

Курячий послід давно здобув популярність серед садівників завдяки своїм унікальним властивостям. Його вважають ефективним органічним добривом, що сприяє гарному росту і рясному плодоношенню яблунь, груш, слив та інших плодових дерев.
переглядів: 62
Перший весняний мед: коли збирають і чому він найкорисніший

З настанням весни природа прокидається, і разом із нею починається новий бджолиний сезон. Саме у квітні-травні пасічники збирають перший мед — так званий «весняний» або «первак».
переглядів: 745
Взуття для походів: як правильно обрати і чому це має значення в горах

Гірський похід — це не просто свіже повітря і пейзажі. Це випробування на витривалість, планування і правильний вибір спорядження. Однією з ключових речей у кожному маршруті є взуття. Саме воно відповідає за вашу стабільність, безпеку та комфорт протягом усього шляху.
переглядів: 161
Смачне на вечерю: печеня по-домашньому

Ця страва — справжня кулінарна класика, яка здатна створити атмосферу затишку навіть у будень. Готується просто, а смак — знайомий з дитинства.
переглядів: 277
Як приготувати ідеальне ризотто: ключові поради для ідеальної текстури

Ризотто — страва, яка на перший погляд здається простою, але насправді потребує точності та уважності. Один необережний крок — і замість ніжної кремової текстури ви отримаєте розварену кашу або пересушений рис. Втім, є простий спосіб, що допоможе уникнути помилки та досягти бажаного результату.
переглядів: 773