Ми у Facebook
02.09.2013, 17:07

У Рівному п'ятикласники не отримуватимуть оцінок упродовж двох тижнів

За рекомендацією Міністерства освіти і науки України, школярів п'ятих класів вчителі оцінюватимуть не з першого дня, а через певний час. Щоправда, яким має бути цей час, освітяни на місцях вирішують самі.
Розпочинати оцінювання малечі, що йде до п'ятого класу, не з перших днів навчання у Міністерстві освіти аргументують тим, що діти мають встигнути адаптуватися.

Згідно з рекомендаціями Міносвіти, новоприбулі п'ятикласники весь перший семестр мають вчитися без оцінок. Але, оскільки це лише рекомендація, місцеві управління самі визначаються, скільки ж часу вчителям не оцінювати дітей.

- Діти впродовж чотирьох років навчаються переважно в одного вчителя, - пояснює заступник начальника Рівненського міського управління освіти Катерина Сичик. - При переході до п'ятого класу їм потрібно звикнути до великої кількості вчителів і до нових вимог. Саме тому прийнято рішення дати дітям час на адаптацію.

П'ятикласникам оцінок не ставитимуть?

Як пояснила Катерина Сичик, у Рівному дітей не оцінюватимуть лише два тижні, а мотивацією для дітей стане лише словесна оцінка від педагога.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ