Ми у Facebook
07.09.2013, 12:35

Ватикан помолиться за мир у Сирії і на всій планеті

У Ватикані в суботу, 7 вересня, молитимуться про мир для Сирії. Для цього десятки тисяч релігійних людей напередодні Різдва пресвятої Богородиці прийдуть за призовом Папи Римського Франциска на площу Святого Петра.
Звернення Папи було видано ще на минулому тижні, в його традиційній проповіді Ангелус (Ангел небесний) і зачіпало питання миру в Сирії, спокою на Близькому Сході і на всій планеті. Тим не менш, через події останніх днів основні надії віруючих спровоковані саме з Сирією.

Молебень відкриється о 19:00 за місцевим часом (20:00 за Києвом) і займе чотири години. Під час процесу будуть читатися молитви, підготовлені особисто понтифіками. Влада Риму займається особливими заходами безпеки.

До акції приєднаються численні католицькі громади в усьому світі - від Близького Сходу і самої Сирії до США, - безліч політиків, зокрема, члени італійського уряду, десятки міжнародних організацій, таких як Emergency International, громади інших конфесій, в тому числі арабські в Італії, а також заклади культури. Неаполітанський театр Сан-Карло збирається провести благодійний концерт заради миру в Сирії .

Зазначимо, що Папа Франциск закликає до зупинки насильства в Сирії. Так, в день старту петербурзького саміту G20 надіслав лист президентові РФ Володимиру Путіну і всім світовим лідерам з проханням не допустити військової інтервенції і кривавої бійні в цій багатостраждальній близькосхідній країні.

Нагадаємо, після завершення саміту G20 лідери Великої двадцятки підписали документ, в якому, незважаючи на величезну важливість питання, не було ні слова про сирійську кризу.

Раніше вчора прем'єр-міністр Туреччини Тайіп Реджеп Ердлоган заявив, що в ході обговорення на саміті більшість лідерів країн Великої двадцятки погодилися на початок військової інтервенції в Сирію.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ