Ми у Facebook
10.09.2013, 12:40

Жіночу консультацію на Драгоманова зачиняють: куди звертатись рівненським вагітним

Денний стаціонар у жіночій консультації на Драгоманова у Рівному зачиняють із 1 жовтня. Двох лікарів, акушерок, медсестер та санітарок переводять працювати у Рівненський пологовий будинок на вулиці Медична. Звільняє приміщення і профкомісія.
Слідом профільний керівник міського управління планує переселити і десятьох лікарів жіночої консультації. Про те, що приміщення вивільняють начебто для суддів, чутки містом ширяться уже більше року.

Лікарі, акушерки, медсестри та санітарки відділення денного стаціонару жіночої консультації на Драгоманова готуються до переселення. Із першого жовтня вони працюватимуть у Рівненському пологовому будинку на Медичній.

- Решта персоналу залишаютьмя на Драгоманова, 9, - коментує головний лікар поліклініки №2 Олег Шрам. - Інших наказів від управління охорони здоров’я до нас не поступало. Тому все, що про це говорять - все на рівні чуток.

Чутки про переведення усіх медиків із приміщення на Драгоманова, 9 у телефонній розмові підтвердив керівник міського управління охорони здоров'я. У поліклініку №3 на Макарова переїде комісія від військкомату, яка займає разом із денним стаціонаром другий поверх. 10-тьох лікарів із жіночої консультації, чиї кабінети на першому поверсі, теж у планах перевести. Ймовірно, переселять їх до сусідньої будівлі, у поліклініку №2 на Драгоманова, 7. Такі зміни медичний персонал непокоять. Не на камеру кажуть, на нових місцях їх не чекають. Ми поїхали подивитися, де "оселяться" лікарі, акушерки, медсестри та санітарки у пологовому будинку.

- Приміщення складається з двох кімнат, - розповідає головний лікар пологового будинку Рівненської міської ради Сергій Сулімовський. - Тут достатньо місця, щоб розмістити усіх, ще й зробити малу операційну чи оглядову.

Раніше тут була стерилізаційна. Її перевели за стінку. Тепер будівельники мають три тижні, щоб встигнути підготувати ці кімнати для майбутніх пацієнток. Поки одні приміщення чекають благоустрою, місцеві лікарі показують інші. Це частина денного стаціонару пологового будинку. Переселення відділень, пояснює начальник профільного управління, пов'язане із економічною доцільністю. Мовляв, утримувати приміщення на Драгоманова, 9 дорого. А у закладах, куди планують переселити медиків, приміщення стоять порожні. Керівник другої поліклініки свого начальника підтримує.

Пам’ятну дошку лікарю Борису Квашенку відкрили у Рівному [+Фото]

- Денний стаціонар як власне терапевтичний профіль вже віджив своє, - каже Олег Шрам. - Це амбулаторні умави, тут у нас немає анестезіології, хірургії.

Восьмеро медпрацівників не тільки переїдуть у нове приміщення, а й змінять місце роботи. Вони уже написали заяви на своє переведення.

Будинок №9 на Драгоманова, збудований у 1929 році на пожертви благодійників і громади міста для розміщення у ньому повітової каси хворих, відріжуть від опалення й водопостачання. Заощаджені на утиримані пам’ятки історії та культури місцевого значення кошти, перерозподілять на медикаменти, пояснили у профільному управлінні. А саме приміщення ще чотири роки тому, як вподобали судді. Тож цього року, очевидно, новосілля буде не лише у медиків.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини