Ми у Facebook
06.08.2013, 16:00

Пам’ятну дошку лікарю Борису Квашенку відкрили у Рівному [+Фото]

Відтепер на усіх, хто заходитиме у Рівненський пологовий будинок, зі стіни біля входу будуть дивитись добрі, але проникливі очі лікаря, який рятував рівненських жінок та дав шанс народитися тисячам рівнян. У пам’ять про визначного рівненського лікаря-гінеколога Бориса Квашенка, якому 6 серпня виповнилося б 100 років, відкрили меморіальну дошку.
Вшанувати світлу пам’ять Бориса Квашенка прийшли його колеги, учні та ті, хто з’явився на світ саме завдяки неймовірному хисту цього лікаря від Бога.

Колеги та учні лікаря згадували його як дуже інтелігентну людину та високофахового спеціаліста, пригадували випадки, коли він рятував життя матерям та їх дітям. Під його керівництвом починали свою практику чимало відомих у Рівному лікарів-гінекологів. А серед лікарів Рівненщина асоціюється саме з прізвищем Квашенка.

Більше фото - у МЕДІАгалереї







Сьогодні у Рівному відкриють пам’ятну дошку лікарю від Бога — Борису Квашенку





Важко переоцінити той колосальний внесок, який своєю діяльністю зробив Борис Квашенко на медичній ниві Рівненщини та усієї України. Адже саме він започаткував метод цитологічного обстеження для виявлення ранніх форм онкологічних захворювань. А також запровадив виїзні жіночі консультації та обов’язкові профілактичні огляди жінок.

Більше фото - у МЕДІАгалереї







Рівненський перинатальний центр назвуть на честь відомого гінеколога





На знак вшанування цієї визначної особистості та з нагоди 100-річчя від дня народження Бориса Квашенка у Рівному на будівлі Рівненського міського пологового будинку, що на вул. Медична, 7, сьогодні, 6 серпня, відкрили меморіальну дошку.

Більше фото - у МЕДІАгалереї















Більше фото - у МЕДІАгалереї





На правах реклами