Ми у Facebook
12.09.2013, 12:34

Від Української Революції до Європейської інтеграції: У Києві стартувала інформаційна кампанія "Сильніші разом" [+Фото]

Днями у Києві дали старт спільній інформаційній кампанії України та ЄС "Сильніші разом". Символічно, що це відбулося в будівлі, де у 1917 році розпочиналась Українська Революція.
У столиці України презентували спільний проект Євросоюзу та України "Сильніші разом", що спрямований на ширше інформування українців про Європейський Союз й перспективи євроінтеграції України.

Тема вибору України між асоціацією з Євросоюзом й вступом до Митного союзу нині чи не найбільш обговорювана у галузі української зовнішньої політики. І вплинула на це як необхідність ухвалення "євроінтеграційних" законів та близькість можливого підписання угоди з ЄС, так і торгівельно-економічна "війна" з Росією, що штовхає Україну до Митного союзу.

Про переваги й недоліки кроків на Захід та на Схід нині говориться чимало, але з метою якісніше висвітлити для пересічних українців перспективи укладення Угоди про асоціацію з ЄС, європейська та українська сторони започаткували інформаційну кампанію "Сильніші разом".



Презентація інформаційної кампанії зібрала у стінах Національної філармонії України чимало відомих особистостей – посли Євросоюзу та деяких країн ЄС, народні депутати України, чимало громадських діячів та журналістів.

- Рішення стосовно асоціації з Європейським Союзом є позитивним кроком, - говорить посол Європейського Союзу Ян Томбінскі - Європейський Союз не вимагає від України нічого, що могло б нашкодити стосункам між Україною та її найближчими сусідами, у тому числі з Росією. Напроти, реформування України у відповідності з вимогами Угоди про асоціацію відповідає інтересам усіх країн, у тому числі Росії.



Саме європейський шлях, за словами представника українського МЗС, є пріоритетним для України

- Насамперед, ми маємо спільно роз’яснити громадськості зміст угоди, її переваги для кожного українця, вплив нових економічних умов співпраці з ЄС на українську економіку, - говорить заступник міністра закордонних справ України Андрій Олефіров. - Кампанія буде успішною, якщо до неї активно долучатимуться провідні політичні і громадські діячі у галузі культури, науки, спорту, які мають вплив на формування суспільної думки. Важливо також забезпечити діалог між провідними політичними партіями та рухами з метою вироблення спільного підходу до подальшого розвитку відносин між Україною та ЄС.



Одним з спікерів конференції став і відомий український співак та композитор, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук.

- Я хочу дружити зі всіма, - говорить лідер гурту Океан Ельзи Святослав Вакарчук. - І з тими хто уже зробив свій європейський вибір, і з тими хто далекий від цього або не хоче цього робити. Для мене європейський вибір це - цінності. І фундаментальна цінність це свобода - свобода вибору, свобода людини.

Наразі Українським парламентарям залишається ухвалити декілька євроінтеграційних законів й чекати листопада, коли у Вільнюсі (Литва) відбудеться конференція.



Цікавий факт:

Конференція відбувалася у приміщенні Національної філармонії України, що знаходиться на Володимирському узвозі у Києві. Саме у цьому приміщенні у 1917 році відбувся Всеукраїнський національний конгрес, що фактично започаткував Українську Революцію.





На правах реклами