Ми у Facebook
19.09.2013, 07:38

Ким хочуть стати молоді рівняни?

Під час вступної кампанії на Рівненщині абітурієнти подали 42 915 заяв за освітньо-кваліфікаційними рівнями «молодший спеціаліст» та «магістр». Багато хто подавав документи ледь не на всі можливі спеціальності, від «хореографії» до «архітектури». Але які виявились найпопулярнішими? Дізнаєтесь далі!
Підводячи підсумки вступної кампанії 2013 року, заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олексій Губанов назвав спеціальності,які користувалися найбільшим попитом серед абітурієнтів, та ті, які виявились найменш популярними.

Так, найчастіше абітурієнти обирали спеціальності «Правознавство», «Країнознавство», «Політологія», «Діловодство», «Дошкільна освіта», «Соціальна педагогіка», «Облік та аудит», «Фінанси і кредит», «Лікувальна та акушерська справа», «Фармація» та «Виробництво харчової продукції».

Рекорди вступу-2013 на Рівненщині

Менш популярними залишаються професії з галузей будівництва та сільського господарства.

– Думаю, що це пов’язано з «модою», яка існує зараз на ринку професій, - пояснив таку ситуацію Олексій Губанов на підсумковому засіданні обласного оперативного штабу "Вступна кампанія 2013 року", яке відбулось 18 вересня в облдержадміністрації. – Тому потрібно популяризувати саме такі професії, які пов’язані з реальним сектором рівненської економіки.





На правах реклами