Ми у Facebook
20.09.2013, 11:00

У рівненських школах з’явиться новий предмет

У четвер, 29 вересня, школярам усієї України презентували новий предмет - податкову грамоту. Продемонстрували курс «Основи податкових знань» й у Рівному.
Вивчатимуть цей курс сьогодні лише учні 9-х класів спеціалізованих закладів із економіко-правовим профілем. У найближчому майбутньому представники освіти та податкової служби розроблять навчальні курси для 10 та 11 класів, а вже з наступного року вчити податкову справу будуть школярі усієї України з 9 по 11 класи.

Ініціатори нового предмету в навчальній програмі, який будуть викладати по 1 годині в тиждень, виступили Міносвіти та Міндоходів. Всього підручників надрукували рівно 400 тисяч екземплярів.

- Ніякої потреби батькам дітей, які будуть опановувати податкову грамоту, докуповувати підручники немає. На Рівненщину надійшло 35 тисяч таких книжок, усі заклади, які будуть впроваджувати новий курс, забезпечені ними повністю. Курс досить цікавий, у ньому представлена історія походження зборів, перелік податків в Україні, система формування бюджету та опис системи роботи податкової служби, - розповідає начальник управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Григорій Таргонський.

Викладати предмет будуть вчителі економіки та права, які пройдуть відповідне навчання. До речі, на Рівненщині першими підручники отримали учні Рівненського економіко-правового ліцею.





На правах реклами