Ми у Facebook
23.09.2013, 18:48

Формула-1. Гран-прі Сінгапуру: тотальне домінування Феттеля у нічній гонці [+Фото]

Німець завоював 33-ю перемогу в кар'єрі, випередивши тим самим Алонсо і ставши найуспішнішим діючим пілотом Формули-1. Попереду за кількістю перемог лише легендарні ветерани - Шумахер, Прост і Сенна.
Феттель спочатку впевнено виграв кваліфікацію, а вже й потім саму гонку. По суті кажучи, інтрига даних перегонів зникла одразу ж після першого повороту Гран-прі Сінгапуру. Росберг майже обійшов Феттеля, але Себ, перехрестивши траєкторії, вирвався вперед у наступному віражі. Та й не зміг би Ніко довго стримувати чинного чемпіона позаду - Феттель у кожній частині заїзду був на секунду або дві швидше практично усіх пілотів на трасі.

Формула-1. Гран-прі Італії: Феттель знову переміг, тим самим відірвавшись від Алонсо на 53 очки! [+Фото]





Перша половина гонки не відрізнялася різноманітністю, пілоти майже не атакували суперників, в основному дотримуючись задуманої тактики піт-стопів. Хоч якийсь рух у пелотоні відбувся на першому колі. Відмінний старт провів Алонсо, перемістившись на третє місце з сьомого. Саме цей маневр забезпечив успішний результат іспанця. Але Райкконен „стрельнув” ще більш краще: Кімі провів приголомшливий прорив з 13-го на третє підсумкове місце.



Були й аварії. У середині дистанції Ріккіардо не впорався з керуванням і на заблокованих колесах врізався об стіну в повороті під трибунами. Але навіть традиційний для цього міського треку сейфеті-кар не повернув іскру в боротьбу за перемогу. Після рестарту Феттель з легкістю відірвався від Росберга знову.



Майже всі пілоти з виїздом пейс-кара поїхали перевзуватися в свіжий комплект гуми, але пара Мерседесів та Ред Булл вирішили дотримуватися обраної перед гонкою тактики. Саме це і привнесло пожвавлення під фінал заїзду, коли перевзувшись в свіжі покришки «срібні стріли» і Веббер почали прокладати шлях наверх. Але дістатися до фінішу Марку завадила поломка коробки передач.



Формула-1. Гран-прі Італії: Феттель знову переміг, тим самим відірвавшись від Алонсо на 53 очки! [+Фото]

До картатого прапора Вебберу залишався одне коло, коли із задньої частини його RB9 почало вириватися полум'я . По старій дружбі Алонсо вирішив підкинути Марка до боксів на своїй машині. Але пілоти вибрали вкрай невдале місце для зустрічі - у зупиненого на трасі Фернандо ледь не врізався Хамільтон. За інцидент Вебберу і Алонсо винесли попередження, і так як для Марка воно стало третім, то в наступному гран-прі Кореї австралієць втратить десять місць на стартовій решітці.



Вирвавшись далеко вперед, Феттель заробляв собі третій «Великий шолом». На другій позиції приїхав Алонсо, але йе йому ніяк не допомогло - відрив у чемпіонаті між пілотами становить вже 60 очок. Red Bull також відчуває себе комфортно в заліку конструкторів. Зустрінемося через два тижні в Кореї!

Краще коло: Себастьян Феттель (Red Bull Racing) - 1:48.574 (46 коло, 167.940 км/г)



Залік пілотів:



Залік конструкторів:






На правах реклами