Ми у Facebook
30.09.2013, 15:22

Рух "Захистимо Рівне" vs "Ресторан "Ліон": активісти принесли до парку дерева й зустріли... футболістів [+Фото]

Рівненські громадські активісти вирішили нагадати власникам ресторану "Ліон", що земля, яка знаходиться під літнім майданчиком ресторану, належить громаді. Вони вирішили висадити у парку два дерева, проте, коли прийшли, зустріли у "Ліоні"... футбольну команду!
Минулої суботи рівненські громадські активісти, журналісти та просто небайдужі рівняни, які об'єдналися у громадський рух "Захистимо Рівне", знову прийшли на захоплену рестораном "Ліон" землю парку Шевченка, аби посадити там кілька дерев.

На здивування активістів, на літньому майданчику "Ліона" виявилося як ніколи людно - за столиками сиділи дівчата модельної зовнішності й кілька десятків молодих хлопців, чимало з яких, у спортивному одязі.



На запитання, що вони тут роблять, хлопці відповідали, що просто відпочивають. Хоча на столах у них нічого не було окрім... чаю і цукерок :) Ймовірно, тому, що у спортсменів режим :)

"Вам "Ліон" до лампочки", - міський голова Рівного про акції захисників землі у парку Шевченка

Щоправда, один з футболістів на запитання "Хто вас сюди покликав?", відповів "Що ви інтернет не читаєте, що питаєте хто?". Як відомо, під час минулотижневої акції, одним з тих, хто вийшов захищати "Ліон", був Григорій Онищук - президент футбольного клубу "Малинськ".



Ніякого супропиву спортсмени активістам, які саджали у парку дерева, не чинили, а просто спостерігали.

Сесія Рівнеради: пікети, "дерибан", скандальні питання та інше



Активісти посадили у парку два дерева, щоправда, не просто в ґрунт, а у імпровізовані клумби зі старих автомобільних шин. Клумби встановли там, де мала би бути земля - посеред доріжок літнього майданчика, вкладених плиткою.



Також активісти зробили два банери із написами "Земля громади" та "Вхід вільний", які розмістили на паркані "Ліона".



Під час розвішування банерів з активістами посперечалися чоловіки, які також нібито просто відпочивали у "Ліоні". Називати свої імена вони не захотіли, проте переконували, що вірити рішенню суду, яке зобов'язує "Ліон" звільнити землю, не варто, і що крім "Ліона" у місті проблемних місць вистачає.



Ніхто з власників "Ліона" спілкуватися з активістами не вийшов.

- Потрібно зробити так, щоб вся громада міста могла вільно цим місцем користуватись, а ресторан не міг тут здійснювати незаконну підприємницьку діяльність, - говорить один з активістів руху "Захистимо Рівне" Святослав Клічук. - Далі ми будемо збирати підписи й звертатися до прокурора й міського голови, щоб вони виконали свої функції і щоб було виконано рішення суду, яке давно вступило в силу.



До слова, станом на ранок 30 вересня, дерева з території парку безслідно зникли.



Як зникли й банери, залишені активістами.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ