Ми у Facebook
30.09.2013, 22:52

Оприлюднено відео з порушеннями українських фанів на матчі з Сан-Марино [+Відео]

У мережі з'явився відеозапис, який слугував доказом при прийнятті ФІФА дисциплінарних заходів щодо України після рапорту FARE про расистські дії українських уболівальників на матчі проти збірної Сан-Марино.
На ній фани вітчизняної збірної імітують звуки, що видають мавпи, і здіймають руки в нацистському вітанні.

Відеозапис починається на словах диктора «Гол забив Едмар», після чого група людей в нижній частині трибуни згинає руки над головою і починає підстрибувати, імітуючи звуки, що їх видають мавпи, повідомляє НБН.

Незабаром після цього, якийсь чоловік повертається до трибун обличчям і підкидає руку в нацистському вітанні. Кілька десятків уболівальників слідують його прикладу і повторюють цей рух.



Як повідомляв OGO.ua, дисциплінарний комітет Міжнародної федерації футболу на підставі доповіді спостерігача організації FARE про расистські і дискримінаційні прояви прийняв рішення, що відбірковий матч Чемпіонату світу-2014 між збірними України та Польщі 11 жовтня в Харкові пройде без глядачів.

Крім того, збірної України заборонено грати на «Арені Львів» аж до закінчення відбіркового раунду до Чемпіонату світу-2018, який відбудеться в Росії.

Футбол. Збірну України можуть позбавити очок через власних уболівальників?

На думку спостерігача FARE, місцеві вболівальники «вивішували неонацистські знамена, імітували крики і жести мавп, а також демонстрували нацистське вітання».

Федерація футболу України може подати апеляцію на постанову ФІФА про дискваліфікацію стадіону «Львів-Арена» до 2018 року та рішення про проведення матчу між збірними України та Польщі при порожніх трибунах до 2 жовтня.





На правах реклами