Ми у Facebook
02.10.2013, 09:41

Від продажу автомобілів рівняни задекларували понад 123 млн гривень

Згідно з нормами податкового законодавства оподаткуванню підлягають не всі доходи, отримані від продажу автотранспорту.
Зокрема, Податковим кодексом передбачено, що дохід, отриманий громадянином від продажу (обміну) протягом звітного року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла чи мопеда, не підлягає оподаткуванню.

Цього року рівненчани задекларували 123,7 млн. грн. доходів, отриманих від продажу автомобілів. Ними сплачено майже 1 млн. грн. податку на доходи, що в три з половиною рази більше, ніж в минулому році.

Рівняни сплатили понад 9 мільйонів гривень за реєстрацію автотранспорту

Нагадуємо, що у разі продажу протягом року двох і більше об’єктів такого майна, отриманий платником дохід підлягає оподаткуванню за ставкою 5%.

Дохід від продажу (обміну) легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда визначається, виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче за середньоринкову вартість відповідного транспортного засобу або не нижчу, ніж його оціночна вартість, визначена згідно із законом (за вибором платника податку).

Міндоходів видає тимчасові довідки щодо сплати утилізаційного збору

Порядок оподаткування операцій з продажу або обміну об’єктів рухомого майна регламентований ст.173 Податкового кодексу України.

Довідково: з 11 червня 2013 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України №403, якою затверджено Порядок визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів.

Придбали транспортний засіб – подайте розрахунок

Про це повідомили в Інформаційно-комунікаційному відділі ГУ Міндоходів у Рівненській області.





На правах реклами