Ми у Facebook
03.10.2013, 17:51

В останню путь - по гаревій доріжці... Рівне попрощалося з легендою спідвею Віктором Трофімовим [+Фото]

Понад сотня рівнян, рідні, близькі, колеги й друзі, прийшли на рівненський мототрек, аби попрощатися з видатним спідвеїстом - Віктором Трофімовим...
Сівши в юнацькому віці на мотоцикл, він із головою поринув у спорт справжніх чоловіків - спідвей. Його не зупиняли поразки, падіння, травми... Віктор Трофімов піднімався й боровся далі, виграючи всесоюзні змагання й займаючи призові місця на світовому рівні.

Помер легендарний рівненський спідвеїст Віктор Трофімов

Більше фото - у нашій медіагалереї

- Я з Віктором Івановичем знайомий з 1959 року, - пригадує рівненський гонщик, колега Віктора Трофімова по команді Леонід Шмарчук. - Починався для нас спорт не з гаревої доріжки, а з мотокросу. Я тоді ще в юніорах був, а Віктор - серед старших. Я тут на місці більше змагався, а Віктор і за кордон їздив. За рівненську "Райдугу" разом виступали. Це дуже важкий спорт. Багато травм. Він у Майкопі дуже сильно розбився, кілька місяців у гіпсі був. Але ми змагалися тоді не за гроші! Ми працювали всі на підприємствах, там заробляли. Тоді спорт був патріотичним!



Леонід Шмарчук зауважив, що разом із Віктором Трофімовим вони виховали чимало спортсменів, майстрів спорту, які і зараз вдячні своїм вчителям.

Віктор Трофімов - багаторазовий призер командних й фіналіст особистих чемпіонатів світу зі спідвею.

Більше фото - у нашій медіагалереї

- Він не лише зробив вагомий внесок у розвиток спідвею у Рівному, в Україні і в колишньому Радянському Союзі, - говорить віце-президент Федерації мотоспорту України Сергій Лятосинський. - Його ім'я відоме далеко за межами нашої країни! От я нещодавно зустрічався з колишніми спортсменами з Польщі та Англії - вони пам'ятають Трофімова. Він був сміливим, відважним і безкомпромісним гонщиком. Дуже шкода, коли помирають такі люди...

Трофімов став прикладом для багатьох своїх наступників і для власних нащадків. Віктор Іванович виховав сина, зірку рівненського спідвею Володимира Трофімова, й онука Віктора, який також пішов стопами батька й діда.

Володимир Трофімов
Володимир Трофімов


Більше фото - у нашій медіагалереї

- Я запам'ятав його хорошим, добрим і суворим, - пригадує син Віктора Трофімова, відомий рівненський гонщик Володимир Трофімов. - Найголовніше те, що він дав мені життя. Він може й не хотів, щоб я займався спідвеєм, але це було моє бажання, і він не став заперечувати. Він вмів навчити, побачити і вмів правильно підказати, правильно я роблю, чи ні. Я його любив, і завжди буду любити й пам'ятати.

Прощання з Віктором Трофімовим провели на місці, що стало частиною його життя - рівненському мототреці, де Віктор Іванович здобув перші в своєму житті перемоги. Попрощатися з видатним гонщиком прийшли понад сотня рівнян.



Більше фото - у нашій медіагалереї

...День прощання з великою людиною видався холодним та похмурим. Під час церемонії навіть пішов дощ зі сніговою крупою. Але коли процесія з труною Віктора Трофімова рушила гаревою доріжкою, дощ раптово припинився, й на кілька хвилин над рівненським мототреком засяяло сонце!...



Портал OGO.ua висловлює щирі співчуття рідним та близьким Віктора Трофімова






На правах реклами