Ми у Facebook
06.10.2013, 08:47

4 місце. Анатолій ЮХИМЕНКО. Другий після Берташа

Анатолій ЮХИМЕНКО
Перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації
За рік, що минув з часу проведення попереднього рейтингу “ТОП-20: найвпливовіші люди Рівненщини”, Анатолій Юхименко залишився найвпливовішим після голови облдержадміністрації Василя Берташа чиновником обласної влади. Стабільність його присутності у першій “п'ятірці” нашого рейтингу — тому підтвердженням.

Минулої осені Анатолій Олексійович мав шанс змінити крісло першого заступника голови облдержадміністрації на мандат народного депутата України. Стати народним депутатом Анатолій Юхименко дуже прагнув і докладав до того чимало зусиль. Проте не сталося. Мабуть, виборці, оцінивши відремонтовані дороги і ФАПи, відновлені дитсадки й проведені благодійні та культурно-мистецькі акції в Рівненському, Гощанському, Корецькому та Острозькому районах, вирішили не жертвувати хорошим чиновником, тому до Києва відправили представника опозиції.

Подейкують, що Анатолію Юхименку, швидше за все, банально завадила партійність — він не приховував приналежності до Партії регіонів, фракції якої очолює у обласній раді — та імідж провладного кандидата. На Рівненщині з таким “багажем” перемогти на парламентських виборах нелегко. Втім, Анатолій Юхименко — давній, надійний і перевірений гравець команди діючого Президента, і уявити його в іншій політичній силі — важко, хоча і ймовірно. (Свого часу він був головою обласної організації “Батьківщини”, але Юлія Тимошенко тоді не сиділа у тюрмі, а працювала віце-прем'єром, та й було це більше десяти років тому...).

Так само важко уявити, що Анатолій Олексійович зупиниться на досягнутому і не спробує свої сили на наступних виборах. Адже його величезний досвід — понад два десятиліття на державній службі, впливовість у владних кабінетах, багаж реальних справ і організаторські здібності — справді міг би прислужитись Рівненщині у Верховній Раді.

Але до 2017 року ще далеко, і попереду в Анатолія Юхименка інші вибори — президентська кампанія-2015. Маючи досвід керівництва “технологічним” штабом Віктора Януковича на Рівненщині у 2004-му, він, імовірно, буде цінним гравцем у передвиборній команді чинного глави держави, який знову змагатиметься за президентське крісло. Виграє Янукович — зміцнить свій вплив і Юхименко. Програє...

Що ж, Анатолій Олексійович і тоді знайде застосування своїм знанням і вмінням — приміром, за часів президентства Віктора Ющенка він успішно керував обласної службою автодоріг і очолював бюджетну комісію обласної ради. Професіонали — а тим більше професіонали впливові — вони будь-якій владі потрібні. А Анатолій Юхименко сьогодні — справді в чудовій формі, і фізичній, і політичній.





На правах реклами