Ми у Facebook
06.10.2013, 08:50

3 місце. Микола СОРОКА. Президент з депутатським значком

Микола СОРОКА
Президент Національного університету водного господарства та природокористування, народний депутат України
Те, що рік, який минув від часу проведення попереднього рейтингу найвпливовіших людей Рівненщини, виявився для Миколи Сороки доволі “фартовим” — факт беззаперечний. Для початку згадаймо передісторію: у червні минулого року екс-губернатор Рівненщини і колишній перший заступник міністра регіонального розвитку та будівництва отримав посаду в.о. ректора Національного університету водного господарства та природокористування. Практично одночасно він став доктором наук з державного управління. У жовтні того ж року він отримав статус “повноцінного” ректора, пройшовши через конкурсну процедуру обрання трудовим колективом й отримавши відповідний наказ Міністерства освіти про призначення. У тому ж таки жовтні став народним депутатом у Дубровицькому виборчому окрузі, обійшовши кандидата від “Батьківщини” Сергія Кошина. Зауважимо: єдиним депутатом-мажоритарником від Партії регіонів, обраним на Рівненщині.

Під Новий рік Микола Сорока ще й був обраний заступником голови Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти. А “водним” і надалі опікується у статусі його Президента — таку неоплачувану, але впливову посаду у структурі НУВГП створили саме після обрання Миколи Сороки до парламенту.

— Цьогоріч ми набрали 2200 першокурсників, це на 600 більше, ніж минулого року, — повідомив 1 вересня Микола Сорока. А в.о. ректора НУВГП Микола Корецький додав, що вперше за останні десять років тут зупинили падіння чисельності бажаючих навчатись в університеті. Зміни у “воднику” справді помітні неозброєному оку — те, що Микола Сорока взявся за нову для себе справу управління вищим навчальним закладом доволі енергійно, — сумнівів не викликає. Зрештою, майже вісім років на чолі області — це колосальна школа, і чого-чого, а життєвого, господарського та управлінського досвіду Миколі Сороці не позичати. Тому про нові здобутки водного університету ми найближчим часом ще точно почуємо!





На правах реклами