Ми у Facebook
07.10.2013, 12:21

Рівненський університет для пенсіонерів вже працює!

Твердження про те, що "вчитися ніколи не пізно" вміло використали у територіальному центрі соціального обслуговування Рівного. Тут, при центрі, працює "Університет ІІІ віку", де люди літнього віку можуть навчатися на двох факультетах - «Мистецтво» та «Здоров’я».
Нині в "Університеті ІІІ віку" навчаються 32 студенти. Під час занять на факультеті "Здоров’я" студентам розповідають про важливість візичних справ, здорового харчування. Лекції читають переважно лікарі, тому можуть давати фахові відповіда на усі запитання.На факультеті "Мистецтво" акцентують на театральному мистецтві та співі, функціонує хор «Надвечір’я».

- Ідея створення такого закладу прийшла з-за кордону. Зокрема, ця практика поширена у Польщі, - розповідає директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Рівного Михайло Іваницький. - Тим часом завдяки «Університету ІІІ віку» одинокі літні краяни, яким цікава інтелектуальна праця, можуть розширювати кругозір. Це стимулює пенсіонерів до активнішого підходу до життя.








На правах реклами