Ми у Facebook
07.10.2013, 19:06

8 жовтня в обігу з'являться нові 100-доларові банкноти

Нові купюри номіналом 100 доларів США повинні з'явитись в обігу 8 жовтня. За офіційними даними, банкнота матиме нові рівні захисту, зокрема, синю захисну трьохвимірну стрічку, яку, на думку експертів, важко буде підробити.
Федеральна Резервна Служба США анонсувала введення в обіг нових 100-доларових купюр на 8 жовтня, передає УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

Вартість банкнот є найбільшою за усі часи друку американських доларів. У міністерстві фінансів США повідомляють, що ціна за вироблення однієї купюри зросла з 11 центів до 14 центів.

На початку вересня, коли Бюро США гравіювання і друку направило 3 млн 100-доларових купюр на перевірку до Федерального резерву країни, було виявлено значні дефекти друку. “Під час перевірки вони виявили дефект друку номеру на краях банкноти. Було використано дуже багато фарби для друку маленьких цифр. Як результат — чорнила вийшли за ту ділянку купюри, де вони мали бути розміщені”, — сказала речниця Бюро США гравіювання і друку Дарлін Андерсон. В свою чергу, Бюро понесло витрати за додатковий процес перевірки та знищення банкнот із дефектом.

Українці знову почали купувати долари

Нагадаємо, що новий дизайн 100-доларових банкнот був уперше представлений ще в 2010 році, проте через технічний збій друкарського процесу їх випуск відкладався не раз.

Сто доларів США — найбільший за номіналом федеральний резервний білет США з 1969 року (хоча випущені раніше більші купюри номіналами 500, 1000, 5000 і 10 000 доларів дійсні). Останнім часом в обігу перебувають білети серій 1996 — 2006. На лицьовій стороні зображений Бенджамін Франклін, на зворотній — Індепенденс-холл. Перші стодоларові білети були випущені федеральним урядом у 1862 році. За даними Бюро США гравіювання і друку, термін служби купюри — 89 місяців.

Головний банкір Рівненщини - про курси валют, банки та персональні дані

А тим часом в Україні з 1 жовтня введені в обіг монети номіналом 50 копійок 2013 року карбування з низьковуглецевої сталі з гальванічним покриттям. Раніше для карбування 50-копійчаних монет використовувалися заготовки, виготовлені зі сплаву алюмінієвої бронзи.

А ви вже тримали в руках нові 50 копійок?

До слова, в нашій історії був період, коли і в Рівному друкували гроші! Було це під час Другої світової війни, коли Рівне перебувало під німецькою окупацією. Грошові знаки друкувалися Центральним Емісійним Банком України у Рівному починаючи з березня 1942 року, номіналами від 1 до 500 карбованців. Окупаційні гроші — карбованці Рейхскомісаріату Україна були в обігу лише на окупованій Рейхом території України паралельно з рейхс- та окупаційними марками. На території генерал-губернаторства (Польща) та Рейху не визнавалися. Наприкінці 1944 року територія обігу грошових знаків була повністю зайнята радянськими військами і банкноти припинили свій обіг. До проголошення незалежності України залишалось 47 років, до запровадження української національної валюти - гривні - понад півстоліття...

Цікаві факти про українські гроші





На правах реклами