Ми у Facebook
11.10.2013, 17:43

Кримінальну справу по "Ліону" відкрито - офіційне повідомлення прокуратури [+Фото]

За фактом захоплення землі в Рівненському парку культури та відпочинку прокуратура відкрила кримінальне провадження, - повідомила прес-служба прокуратури Рівненської області.
"За результатами розгляду на особистому прийомі у прокурора Рівненської області звернення громадян було доручено прокуратурі міста Рівне провести перевірку щодо законності використання землі на території ДКП "Міське об’єднання парків культури та відпочинку ім.Т.Шевченка". Встановлено, що на території парку службові особи ТЗоВ "Ліоніс" самовільно, без належних правовстановлюючих документів зайняли та використовували земельну ділянку загальною площею 0,05 га, яка знаходиться в санітарно-захисній зоні інженерно-технічних комунікацій та відноситься до земель рекреаційного призначення", - зазначається у повідомленні для ЗМІ прес-служби прокуратури Рівненської області.

"Прокуратурою міста Рівне за цим фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки в зоні особливого режиму використання земель).
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Рівненського МВ УМВС України в області", - повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.

Сьогодні вирішиться, хто правий, а хто винен у справі рівненського "Ліону"




Нагадаємо, що попередня інформація про порушення кримінальної справи по "Ліону" з'явилась у середу ввечері, за результатами зустрічі активістів громадського руху "Захистимо Рівне!" з нещодавно призначеним прокурором Рівненської області Олександром Черепахою.


Прокуратура Рівного порушила кримінальну справу по скандальному "Ліону"


- Попри те, що на думку прокурора області, міською владою Рівного і, зокрема, міським головою не були вичерпані методи впливу на безсовісних власників "Ліона", прокурор області вирішив "виявити ініціативу" і підтримати інтереси держави в частині звільнення захопленої землі громади Рівного, а саме: порушити кримінальну справу, в рамках якої вестимуться подальші процесуальні дії щодо самовільного захоплення землі в парку, - повідомила тоді у мережі Facebook повідомила рівненська журналістка й активістка громадського руху "Захистимо Рівне!" Світлана Сирота.

Рівненські активісти поскаржились на власників скандального "Ліона" в Генпрокуратуру

Згідно з ч.2 ст. 197-1 Кримінального кодексу України ("Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво"), - "самовільне зайняття земельної ділянки, вчинене особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, або групою осіб, або щодо земельних ділянок особливо цінних земель, земель в охоронних зонах, зонах санітарної охорони, санітарно-захисних зонах чи зонах особливого режиму використання земель" - карається обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.

Фото Рівненсько-Волинського інформаційно-аналітичного порталу "Четверта влада"





На правах реклами