Ми у Facebook
10.10.2013, 00:03

Прокуратура Рівного порушила кримінальну справу по скандальному "Ліону"

Самовільне захоплення власниками ресторану "Ліон" земель парку ім. Т. Шевченка у Рівному не залишилося поза увагою рівненської прокуратури. Наразі по цьому факту порушена кримінальна справа.
Частина земель рівненського парку, самовільно захоплена власниками ресторану "Ліон", може бути повернута громаді міста. Надія на це з'явилася після зустрічі активістів громадського руху "Захистимо Рівне!" з нещодавно призначеним прокурором Рівненської області Олександром Черепахою.

Про це у мережі Facebook повідомила рівненська журналістка й активістка громадського руху "Захистимо Рівне!" Світлана Сирота.

- Попри те, що на думку прокурора області, міською владою Рівного і, зокрема, міським головою не були вичерпані методи впливу на безсовісних власників "Ліона", прокурор області вирішив "виявити ініціативу" і підтримати інтереси держави в частині звільнення захопленої землі громади Рівного, а саме: порушити кримінальну справу, в рамках якої вестимуться подальші процесуальні дії щодо самовільного захоплення землі в парку, - пише Світлана Сирота.

Рух "Захистимо Рівне" vs "Ресторан "Ліон": активісти принесли до парку дерева й зустріли... футболістів

Як додала Світлана, факт порушення кримінальної справи підтвердив прокурор м. Рівне.

- З телефонної розмови з прокурором м. Рівне Андрієм Джусом стало відомо, що справу порушили за ч.2 ст. 197-1 КК України. Сподіваємося найближчим часом отримати і опублікувати копію постанови. Ще одна невеличка перемога руху "Захистимо Рівне!". Але справа не завершена, доки не завершені процесуальні дії та не покарані винні - рейдери і посадовці, які їм сприяли своїми діями чи бездіяльністю.

Згідно з Кримінальним кодексом України, частина 2 статті 197-1 КК України - "Самовільне зайняття земельної ділянки, вчинене особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, або групою осіб, або щодо земельних ділянок особливо цінних земель, земель в охоронних зонах, зонах санітарної охорони, санітарно-захисних зонах чи зонах особливого режиму використання земель" - карається обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.

Нагадаємо, що власники ресторану "Ліон", всупереч закону, облаштували на території міського парку літній майданчик, а міський голова Рівного заявляв, що не знає як вплинути на власників "Ліону".





На правах реклами