Ми у Facebook
12.10.2013, 23:01

Школярка загинула під час фотографування біля водоспаду в Яремче

14-річна школярка впала в річку Прут і загинула. Дівчина разом з однолітками перебувала в Яремче на екскурсії.
"Сьогодні сталася трагедія, - повідомив близько 22 години на своїй сторінці у Facebook міський голова Луцька Микола Романюк. - Під час екскурсії в Яремче і фотографуванню біля водоспаду в річку впала одна з учениць шкіл нашого міста. На жаль спасти її не вдалося. Дівчинка загинула. Мною проведено необхідні заходи по доставці тіла до Луцька та буде надана вся необхідна допомога батькам. Висловлюю співчуття батькам та родині".

Півтора десятки підлітків із Луцька, які приїхали в Яремче на екскурсію, обідньої пори в суботу, 12 жовтня, у супроводі трьох дорослих пішли до знаменитого тамтешнього водоспаду. Декілька дітей відстали від своєї групи - вони затримались, щоб сфографуватись. Дівчина стала на мокрий камінь, підсковзнулася і впала у воду. Один із дорослих кинувся рятувати дитину, але виявилось марно. Рятувальники і міліція прочесали берег річки, потім водолази обстежити скелі у воді. Восьмиметрова глибина і бурхлива течія неабияк ускладнювали роботу водолазів. Шанси на порятунок дитини оцінювали як незначні. І, на жаль, трагічні передчуття виявились правдивими...

В офіційному повідомленні Управління Державної служби з питань надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області зазначається: "12 жовтня о 18:12 на відстані 40 м від міста події, на глибині 10 м водолазами аварійно-рятувального загону спеціального призначення Івано-Франківської області знайдено тіло дівчини та піднято на поверхню. Раніше повідомлялося, що 12 жовтня близько 13:00 в місті Яремче поблизу водоспаду «Пробій» посковзнулася на камені і впала в річку Прут жителька м.Луцьк 1998 р.н., яка відпочивала в складі групи (15 чоловік) туристів із м.Луцька. Дівчину одразу ж понесло швидкою течією".

Висловлюємо співчуття рідним і близьким загиблої і закликаємо усіх бути обережними під час перебування на природі.





На правах реклами