Ми у Facebook
14.10.2013, 12:21

Рівненських дітей годували сумнівними продуктами

Спеціалісти обласної інспекції прав споживачів перевірили якість харчових продуктів, які дають дітям у школах та дитячих садках Рівного. Виявилось, що в їдальнях деяких навчальних закладів замість масла дітям на хліб мазали сурогат.
— Ми перевірили вибірково чотири дитячих садки та чотири школи, — говорить головний спеціаліст інспекції з питань захисту прав споживачів Тетяна Грищенко. — Зауважень до їжі власного приготування, зокрема, сніданків та обідів, не було. Натомість лабораторні дослідження відібраних у двох дитячих садках зразків масла солодковершкового селянського виробництва компанії "Галичина" показали, що воно за фізико-хімічними показниками не відповідає вимогам нормативних документів. Зокрема, в маслі цієї торгової марки було виявлено немолочні жири. Це є свідченням того, що це не масло, а його замінник. Якість харчів у навчальних закладах міста інспекція буде перевіряти до кінця року.

Як зберегти здоров'я рівненських школярів? [+ПОРАДИ]

За словами пані Грищенко, садкам, у яких виявили сумнівну продукцію, видано припис про припинення її використання. В міському управлінні освіти повідомили, що продукти торгової марки "Галичина" поставляють у садки та школи, бо представники цієї фірми виграли тендер. Начальник управління Василь Харковець запевнив, що вживатиме заходів лише після того, як особисто ознайомиться з результатами перевірки інспекції.

На Рівненщині школярам недодавали продуктів

Нагадаємо, раніше OGO.ua повідомляв, що з порушеннями годують школярів області. Зокрема, прокуратура виявила порушення вимог законодавства в організації харчування дітей у Здолбунівському та Березнівському районах.

"Рівне вечірнє", №76, 10-10-2013





На правах реклами