Ми у Facebook
14.10.2013, 19:35

Формула-1. Гран-прі Японії: п’ята перемога поспіль та дев’ята у сезоні – Феттель на порозі чемпіонства [+Фото]

В Японії Себастьян виграв вп'яте поспіль, ставши шостим пілотом в історії, що добився такого результату.
Схоже, Веббер зумів правильно налаштуватися перед стартом японської гонки. Коли згасли сигнали світлофора, Марк вчасно зреагував і залишив позаду партнера по команді. Але втримати пілота «Лотуса» Ромена Грожана австралійцю не вдалося, й він його пропустив. Феттель впритул приблизився до Веббера, але обігнати його до першого піт-сопу чинний чемпіон не зумів.

Першим з лідерів на десятому колі за свіжим комплектом відправився саме Веббер. Після першої хвилі піт-стопів ні перестановок, ні боротьби в першій трійці не намічалося.

Формула-1. Гран-прі Кореї: Веббер "згорів”, а Феттель знову перший! [+Фото]

До речі, на старті гонки не поділили трек ван дер Гарде і Бьянкі. Судді вирішили не карати пілотів за інцидент.





А ось пілоти «Заубера» виступили на відмінно. Хюлькенберг знову, як і в Кореї, захищаючи четверту позицію, відбивався від Алонсо. Правда, утримати заповітне місце до фінішу німець не зумів, пропустивши вперед ще й Райкконена. Напарник Ніко по команді, Гутьеррас, також привернув увагу своїм вступом, адже ближче до фінішу Естебан стримував Mercedes Росберга у боротьбі за 7-е місце і свої перші очки в Королівських гонках. У підсумку мексиканець не здався і став першим новачком, який набрав залікові бали в цьому сезоні.



А тим часом у лідерів намітилася запекла боротьба. Після другого піт-стопу Феттель повернувся на третє місце відразу за Грожаном. Так як Веббера чекала ще одна зміна покришок, то боротьба між німцем та французом була саме за перемогу. Себастьян не став відкладати обгін на потім, і підкравшись у поворотах «S» за «Лотусом», зумів за допомогою системи DRS обійти Ромена на стартовій прямій.



Формула-1. Гран-прі Кореї: Веббер "згорів”, а Феттель знову перший! [+Фото]

«Мерседеси» не претендували на місця подіуму. Хамільтон ще на старті проколов задню праву шину і трохи пізніше зійшов з поломкою коробки передач. А Росберг отримав не зовсім чесне покарання у вигляді проїзду по піт-лейну за небезпечний виїзд з боксів. Взагалі в Японії судді розійшлися не на жарт. Шарль Пік отримав проїзд по піт-лейну ще до старту гонки. Таким нетривіальним способом стюарди покарали Шарля за ігнорування червоного сигналу світлофора в першій частині кваліфікації, коли сесія була зупинена через загоряння Toro Rosso.



Друга позиція так і не дісталася Грожану. Після свого піт-стопу Веббер також почав наздоганяти Lotus. Протистояння між французом і австралійцем тривало протягом декількох кіл, але в підсумку Марк подолав супротив Ромена на прямій, під'їхавши на дистанцію атаки за допомогою кругових гонщиків. Результат Гран-прі Японії не дозволив Феттелю стати достроковим чемпіоном, але через пару тижнів в Індії титул вже може бути у руках німця. «Ред Булл» в командному заліку також нічого не загрожує, переможний дубль на Судзуці лише зміцнив і без того міцне становище команди. А ось боротьба за віце-чемпіонство буде дійсно спекотною.



Результат гонки:


Особистий залік:


Командний залік:





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ