Ми у Facebook
15.10.2013, 10:09

Для доньки потрібно бути і мамою, і подругою

Рівнянка Юлія Добродій та її мама Світлана

Коли улюблена донька з чарівної «лялечки» перетворюється на підлітка-їжачка, мами стикаються зі справжньою, реальною проблемою - як налагодити відносини з улюбленим чадом. Не завжди це буває легко, і не завжди в цьому винен підлітковий максималізм.
Відновити взаєморозуміння потрібно обов'язково постаратися, і не тільки заради миру в сім'ї і спокою власної совісті. Це потрібно зробити в першу чергу заради своєї дочки - адже психологічні травми, отримані в дитячо-підлітковому віці, накладають відбиток на доросле життя. До того ж, дівчатка, виростаючи і стаючи мамами, самі того не помічаючи, роблять ті ж самі помилки стосовно своїх донечок, як і їхні мами - по відношенню до них самих.

Якою би правильною і жіночною ви себе не вважали, як би ви не покладалися на власний смак і не були впевнені у своїй абсолютній правоті - дайте можливість своїй доньці бути не схожою на вас. Вона не повинна бути вашою копією - якщо тільки сама цього не захоче.

Рівненчанка виховує 12 дітей, яких зрадили рідні батьки

Музична школа, танці, гімнастика – те, що подобалося вам, але ви не змогли домогтися успіху в цих галузях? Не нав'язуйте своїй дівчинці свої невдалі мрії, не змушуйте її, наприклад, обирати професію, яка приємна вам. Ви і ваша дитина - різні люди, з різними талантами і схильностями. Якщо професія, обрана дитиною, робить її щасливою – просто порадійте за неї. У вас була можливість реалізувати себе в улюбленій професії, не вийшло – то це ваша проблема, а не вашого чада.

Нерідко матері… ревнують своїх доньок. Це почуття спонукає матерів шукати недоліки (навіть вигадані) у своїх дочках і образливими зауваженнями отруювати їм життя, занижувати їхню самооцінку. Якщо ви помітили в собі такі поклики - знищіть їх ще в зародку і не дозволяйте собі з люблячої рідної матері перетворюватися на чужу, заздрісну, ненависну людину.

Ваша дитина, ваша дочка безпосередньо залежить від вас самої з дня її народження і буде відчувати ваш вплив упродовж усього життя. Пам'ятайте про це і постарайтеся виростити своє дитя в атмосфері любові і турботи, будьте донечці не тільки мамою, а й найкращим другом на все життя.

Спільним інтересам та гарним стосункам рівнянок Юлії Добродій та її мами Світлани можна лише порадіти. Нагадаємо, вони брали участь у конкурсі від OGO.ua “Моя вишиванка найкраща”.

- Моя мама Світлана — найрідніша для мене людина. Це фото ми зробили на випускному вечорі, - розповідає Юлія Добродій. - Я поважаю українські традиції, тому замість вечірньої сукні для випускного обрала вишиту сукню.

Дочка радіє, що і мама підтримала її у цей важливий день, теж вдягла вишиванку, що було для дівчини несподіванкою.





На правах реклами