Поради рівнянам: три рецепти «протигрипозних» страв з часником
3-5 зубчиків часнику, 1-2 столові ложки оливкової олії (рафінованої соняшникової, вершкового масла), 1 л картопляного відвару, 1 чайна ложка подрібненої петрушки (можна сухої, мороженої), дрібка меленого солодкого червоного перцю або інші улюблені спеції, чорний мелений і запашний перець, сіль, 1 маленький лавровий листок; попередньо підсмажені кубики з білого хліба або батона (можна і з житнього або звичайного сірого хліба).
Нарізаний тонкими пластинками часник злегка підсмажте в олії чи на вершковому маслі - доти, поки з’явиться аромат, додайте зелень. Зніміть з вогню, посипте перцем. Залийте картопляним відваром, який залишився, наприклад, під час приготування картопляного пюре. Посоліть при необхідності, дайте закипіти. Розлийте у порційні чашки. Подавайте з підсмаженими кубиками-грінками та сметаною.
Гарбуз з часником, сиром та горіхами
300 г гарбуза з яскравою, щільною та солодкою м’якоттю (можна замінити 2-3 середніми соковитими морквинами або взяти половину гарбуза, половину - моркви), 3-4 зубчики часнику, 100 г тертого сиру (твердого або плавленого), 1 жменя мелених волоських горіхів, сіль, жирна сметана або майонез.
Моркву почистіть, натріть якомога дрібніше. Змішайте з товченим часником, меленими горіхами, тертим сиром, посоліть, поперчіть, заправте майонезом. Подавайте з картопляним пюре, гарно підходить до вареної курячої грудки.
Сиркові кульки з часником та волоськими горіхами
200 г свіжого кисломолочного сиру (творог), 100 г твердого чи плавленого сиру, 50 г вершкового масла, 1-2 столові ложки сметани або майонезу, 50 г мелених волоських горіхів, 1-2 зубчики часнику, сіль, мелений запашний перець або суміш перців.
Масло розітріть з кисломолочним сиром (творогом), додайте дрібно натертий твердий або плавлений сир (якщо прилипає до тертки - покладіть на якийсь час у морозилку), мелені горіхи та товчений або дрібно нарізаний часник. Масу добре вимішайте, при необхідності додайте сметану чи майонез. Посоліть, збагатіть смак улюбленими спеціями, сформуйте невеликі кульки розміром з волоський горіх, які складіть на плоску тарілку. Зверху можна посипати меленими горіхами, тертим жовтком, паприкою, зеленню петрушки чи подрібненою зеленою цибулею - кому як подобається.
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
У Рівному відкриють фотовиставку, яка присвячена пораненим Захисникам
![](/images/articles/2/small/1739712652.jpg)
Фотовиставка «Незагоєні рани війни», присвячена пораненим українським захисникам. Авторкою проєкту є здолбунівчанка Оксана Гомонюк. Презентація відбудеться 20 лютого о 16:00 у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці.
переглядів: 11
Чорнобиль на світлинах відомого фотографа з Рівного
![](/images/articles/2/small/1739696850.jpg)
Росія продовжу терористичну війну проти України та її народу. І ворог не знає жодних меж у своїй агресії. Нещодавно російська армія атакувала саркофаг, який береже зруйнований енергоблок Чорнобильської АЕС.
переглядів: 95
День єднання: оригінальні вітання 2025
![](/images/articles/2/small/1739707803.jpg)
Сьогодні, 16 лютого, в Україні відзначають День єднання – свято, що уособлює незламність духу та згуртованість нації.
переглядів: 122
Рівненський спортсмен став срібним призером чемпіонату Європи
![](/images/articles/2/small/1739652668.jpg)
На чемпіонаті Європи U18 зі стрільби кульової, що проходив у Таллінні (Естонія), рівненський спортсмен Ілля Лящ разом із командою виборов срібну медаль у вправі з пневматичного пістолета на 10 метрів.
переглядів: 166
Що гарантує держава родинам полонених і зниклих безвісти у 2025 році
![](/images/articles/2/small/1739652343.jpg)
Родини військовослужбовців, які зникли безвісти або перебувають у полоні, запрошують на зустріч.
переглядів: 184