Поради рівнянам: три рецепти «протигрипозних» страв з часником
3-5 зубчиків часнику, 1-2 столові ложки оливкової олії (рафінованої соняшникової, вершкового масла), 1 л картопляного відвару, 1 чайна ложка подрібненої петрушки (можна сухої, мороженої), дрібка меленого солодкого червоного перцю або інші улюблені спеції, чорний мелений і запашний перець, сіль, 1 маленький лавровий листок; попередньо підсмажені кубики з білого хліба або батона (можна і з житнього або звичайного сірого хліба).
Нарізаний тонкими пластинками часник злегка підсмажте в олії чи на вершковому маслі - доти, поки з’явиться аромат, додайте зелень. Зніміть з вогню, посипте перцем. Залийте картопляним відваром, який залишився, наприклад, під час приготування картопляного пюре. Посоліть при необхідності, дайте закипіти. Розлийте у порційні чашки. Подавайте з підсмаженими кубиками-грінками та сметаною.
Гарбуз з часником, сиром та горіхами
300 г гарбуза з яскравою, щільною та солодкою м’якоттю (можна замінити 2-3 середніми соковитими морквинами або взяти половину гарбуза, половину - моркви), 3-4 зубчики часнику, 100 г тертого сиру (твердого або плавленого), 1 жменя мелених волоських горіхів, сіль, жирна сметана або майонез.
Моркву почистіть, натріть якомога дрібніше. Змішайте з товченим часником, меленими горіхами, тертим сиром, посоліть, поперчіть, заправте майонезом. Подавайте з картопляним пюре, гарно підходить до вареної курячої грудки.
Сиркові кульки з часником та волоськими горіхами
200 г свіжого кисломолочного сиру (творог), 100 г твердого чи плавленого сиру, 50 г вершкового масла, 1-2 столові ложки сметани або майонезу, 50 г мелених волоських горіхів, 1-2 зубчики часнику, сіль, мелений запашний перець або суміш перців.
Масло розітріть з кисломолочним сиром (творогом), додайте дрібно натертий твердий або плавлений сир (якщо прилипає до тертки - покладіть на якийсь час у морозилку), мелені горіхи та товчений або дрібно нарізаний часник. Масу добре вимішайте, при необхідності додайте сметану чи майонез. Посоліть, збагатіть смак улюбленими спеціями, сформуйте невеликі кульки розміром з волоський горіх, які складіть на плоску тарілку. Зверху можна посипати меленими горіхами, тертим жовтком, паприкою, зеленню петрушки чи подрібненою зеленою цибулею - кому як подобається.

Рецепт ранкової піци, яка готується за 15 хвилин

Хочете розпочати день смачно та незвично? Спробуйте приготувати піцу на сніданок! Простий рецепт ранкової піци не забере багато часу, зате зарядить енергією на цілий день.
переглядів: 20
Що відомо про вибух на сусідній Житомирщині

Увечері 2 липня в селі Березина, що неподалік Житомира, прогримів потужний вибух. За попередніми даними, вибух стався на території одного з промислових об’єктів, і спричинив масштабні руйнування.
переглядів: 128
3 липня: день ангела, історичні події та народні прикмети

Сьогодні, 3 липня, віряни вшановують святого мученика Якинта та священномученика Мефодія Патарського. Ці святі відомі своєю стійкістю у вірі та глибокою богословською мудрістю.
переглядів: 130
Спортивні журналісти Рівного назвали улюблених та недооцінених гравців “Вереса”

Рівненський клуб “Верес” називають одним з наймедійніших у сучасному футболі. Адже навіть у паузі знову і знову змушує про себе говорити. Іноді скандалами, іноді трансферами, а іноді...
переглядів: 388
Через півроку після загибелі: Рівне прощатиметься із загиблим на Харківщині Героєм Антоном Головатюком

Завтра, 3 липня, місто Рівне та вся громада віддадуть останню шану полеглому захиснику України, солдату Антону Головатюку.
переглядів: 393