Ми у Facebook
16.10.2013, 17:49

Хто зняв найкращий фільм до 730-річчя Рівного? [Фото+Відео]

Цьогоріч “Рівненський слон” та планшетний комп’ютер оселилися у авторів історично-сучасного погляду на місто.
Відеоконкурс "Моє Рівне", започаткований минулоріч, у 2013-му позбувся приставки "аматорський", змінив умови участі конкурсантам, готує роздачу "рівненських слонів" та перетвориться на відеомарафон.

Усі відеороботи конкурсу "Моє Рівне - 2012"

Нагадаємо, ІІ загальноміський конкурс відеоробіт “Відеомарафон Моє Рівне — 730” був приурочений саме до ювілею міста, який відсвяткували у серпні.

Свої короткометражки про Рівне цьогоріч надіслали значно менше охочих, аніж минулого року. Проте організатори переконані - конкурс удосконалюватиметься і матиме щорічне продовження.

А тим часом роздали переможцям місцевий "Оскар" - скульптури унікальних "Рівненських слонів" авторства художника, директора Рівненської дитячої художньої школи Артура Мартиненка.

"Рівненський слон"
"Рівненський слон"


"Малого" слона за вірність конкурсу отримав Яків Гумінський. Хлопець бере участь у конкурсі другий рік і дивує журі унікальною технікою - піщаною анімацією. Відома ця техніка стала завдяки переможниці конкурсу "Україна має талант" Ксенії Симонової. На відміну від неї, Яків малює не на піску, а на макових зернятах.

Яків Гумінський
Яків Гумінський


- Для мене це справжній релакс: борсатися у піску, воді, - зізнається Яків. - Минулого року я зробив 400 фото, а цьогоріч - тисячу, а потім об’єднав їх у слайд-шоу.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО "МОЄ РІВНЕ. ЛОГОТИП" ЯКОВА ГУМІНСЬКОГО

А от головну нагороду цьогорічного відеомарафону - "великого" "Рівненського слона" та планшет - отримав один із братів-близнюків Віктор Булига. за фільм "Рівне крізь призму часу - 2".

Віктор Булига
Віктор Булига


- Спочатку ми задумали цей проект як листівки, які переливаються, пам’ятаєте, за Союзу було багато таких календариків? Картинки мали мінятися: старий вигляд певного місця у Рівному і сучасний. Але коли підрахували бюджет цього пректу, він виявився більшим, аніж необхідні гроші на створення відео, - зізнався Віктор Булига.



До речі, над створенням цього відео працювала правжня команда. Серед них фотограф та оператор Валерій Мартинюк та рівнянин, який нині має російське громадянство та мешкає у Тюмені, Андрій Веремчук.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ