Ми у Facebook
17.10.2013, 20:40

У Рівному молодь навчали вигідно й цікаво подорожувати Європою

Які оформити візу в країни Європи, яким видом транспорту їхати, де там недорого жити й харчуватися та якими знижками користуватися – про все це молоді рівняни дізналися на тренінгу "Відкрий Європу", організованому Молодіжною платформою "Яскраво".
Чимало молодих рівнян час від часу відвідують європейські країни. Хтось їде до Європи здобувати вищу освіту, хтось за різноманітними програмами обміну або відвідує навчальні семінари, а хтось просто подорожує.

Часто трапляється так, що незнання багатьох особливостей подорожування Європою змушує людей сумніватися їхати чи ні, або й зовсім від поїздки відмовитись. Саме тому молодіжна платформа "Яскраво" вирішила навчити рівнян подорожувати Європою весело, дешево та з користю.



- Мої мандри Європою почалися трохи більше року тому, десь в липні, - розповідає керівник туристичних груп, викладач англійської мови та тренер Львівської Школи Конкурентних Рішень KI School Ірина Соджак, - Я тоді почала працювати керівником туристичних груп і десь через півроку, чи трохи більше, зрозуміла, що я своїм досвідом хочу ділитися.





Ірина Соджак та її колега по туристичних "мандрах" Сергій Погорельчук за допомогою мультимедійних презентацій розповіли про самостійні подорожі Європою та про автобусні тури європейськими країнами.

Зокрема розповіли про те, як українцям отримати візу, як вибирати туроператорів, як подорожувати самостійно, чи можна доїхати до Європи автостопом, де знайте дешеву ночівлю, як безкоштовно відвідувати музеї та іншу цікаву інформацію.

Європа скасує візовий режим для українців



До слова, з мультимедійними презентаціями, які були представлені на тренінгу, можна ознайомитися на сторінці зустрічі у мережі "ВКонтакті"



- Багатьом молодими людям та й мені самій цікаво було дізнатися як відвідувати Європу, витрачаючи при цьому щонайменше коштів, - пояснює організатор тренінгу "Відкрий Європу", активіст молодіжної платформи "Яскраво" Надія Данилишина. – Ми багатьох різних деталей не знаємо, й дізнаємось лише приїжджаючи закордон. Я нарешті зрозуміла всі нюанси отримання віз, дізналася про різноманітні інтернет-ресурси для купівлі квитків, знаходження місць ночівлі. Поки що я була лише в Білорусі, але дуже хочу до західної Європи. І хочу спробувати поїхати автостопом.



Через дев’ять країн за кермом - подорож Європою

Чимало учасників тренінгу закордоном уже бували, тож в ході розмови ділилися власним досвідом євромандрівок. За словами Ірини Соджак, так трапляється чи не на кожному тренінгу й це дуже корисно, адже вдається обмінятися досвідом й довідатися щось нове для себе.



- Семінар "Відкрий Європу" був досить цікавий та насичений корисною інформацією навіть для мене, хоч я й побував вже в декількох країнах Європи, - поділився враженнями один з учасників семінару, представник рівненської станиці НСОУ "Пласт" Сергій Сабо. - Шкода, що я перед своїми поїздками не був на подібних семінарах, все відразу випробовував на своїй шкурі :). Як на мене, трохи не розрахували час, і деякі теми не розкрили. Можливо в майбутньому краще робити більше дискусії для обміну досвідом.

Водночас, Сергій зауважив що організатори роблять добру справу і навчають людей справді толкових речей для поїздок закордон.





На правах реклами