Ми у Facebook
22.10.2013, 12:47

Власники касової техніки старого зразка до 30 листопада мають замінити її на нову

До уваги власників касової техніки – 30 листопада 2013 року реєстрацію РРО, які не передають контрольно-звітну інформацію в електронному вигляді, буде примусово скасовано.
Це означає, що подальші розрахункові операції на такій техніці суперечитимуть чинному законодавству, а їх здійснення передбачатиме застосування фінансових санкцій.

Магазини штрафуватимуть за відмову в розрахунку карткою

Таким чином, власникам реєстраторів розрахункових операцій старого зразка лишилось менше двох тижнів для модернізації та заміни таких РРО.

Із 2014 року припиняє діяти класифікатор видів економічної діяльності КВЕД-2005

Нагадаємо, що 1 липня 2013 року користувачі касової техніки зобов’язані передавати звітність про застосування РРО в електронній формі. Ця вимога передбачена нормами абзаців другого та третього п. 7 ст. З Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

На Рівненщині в електронному вигляді звітують 76 відсотків касових апаратів

Довідково
Сьогодні по ДПІ у м. Рівному 1335 РРО формують та передають контрольно-звітну інформацію в електронному вигляді, це близько 90 відсотків від загальної кількості касових апаратів, що перебувають на обліку в інспекції.

Про це повідомили в ГУ Міндоходів у Рівненській області.





На правах реклами