Ми у Facebook
26.10.2013, 17:39

Як рівнянам гарно виспатися? [+ПОРАДИ]

У ніч з суботи на неділю - з 26 на 27 жовтня - Україна переходить на зимовий час. Переведення стрілки годинника на годину назад - це іще одна нагода гарно виспатись.
Досить часто ми недооцінюємо важливість сну, а тому за рахунок його вирішуємо власні справи. Потім же нарікаємо, що почуваємося втомленими і розбитими.

Цієї ночі ми додаємо собі іще одну годину у добу.



То чому б не використати її з користю? Наприклад, гарненько виспатися! Тим паче, що зробити сон міцним і корисним досить просто. Для цього потрібні:

Хороше ліжко

На старому, скрипучому чи продавленому ліжку виспатися досить складно. Нове ліжко додасть вашому сну цілих 45 хвилин. Такий експеримент провели британські вчені з організації TheSleepCouncil.

До речі, матрац потрібно міняти кожен 7 років.

Провітрене приміщення

Коли людина засинає, температура тіла досягає оптимального для кожного рівня. Температура грає важливу роль для гарного сну. Якщо в кімнаті буде занадто спекотно, спати буде не комфортно. Найоптимальніше, провітрити приміщення, аби вночі температура у кімнаті була від +18 до +24 градусів.

Як адаптуватися до переходу на зимовий час

Фіранки (штори)

Не потрібно ховатися за світлонепроникними шторами. Краще повісити на вікна звичайні фіранки або жалюзі, через які вранці буде пробиватися сонечко. Зміна ночі і дня - це природний спосіб налагодити ритм, при якому можна прокидатися і засинати, коли потрібно.

27 жовтня Україна перейде на зимовий час

Вимикайте телефон

Несподівані телефонні дзвінки і смс-ки посеред ночі... Напевне, немає людини, котру оминуло таке "щастя". До того ж, випромінювання від мобільного не дає організму повноцінно заснути. Тому, прокидаючись зранку, почуваємось розбитими. Вимкнутий телефон або апарат, який лежить де-подалі, - ось ще одна запорука хорошого сну.

Не застилайте ліжко щоранку

Так, кожного з нас у дитинстві вчили застеляти ліжко щоранку. Та насправді є одне АЛЕ! Незателена постіль краще провітрюється, а отже, не створюються комфортні умови для розмноження паразитів, у тому числі і кліщів.



Білизна з натуральних тканин

Кому приємно прокидатися серед ночі або зранку мокрим від поту? Щоб такого не відбувалося, краще вибирати постіль з натуральних тканин. Саме вона, на відміну від синтетики, добре відводить вологу від тіла.

Вимкнені телевізор і комп'ютер

Світло від екрану схоже на денне, тому мозок не сприймає інформацію, що йому пора спати. Так що, не засинайте під телевізор або перегляд фільму на комп'ютері.



Приглушене світло

Яскраве світло перед сном знижує в 2 рази вироблення в організмі меланіну (гормону, що відповідає за сон). За 2 години до сну варто трохи приглушити світло в квартирі. Щоб не забувати самостійно приглушати світло, можна встановити регулятор - він поступово збавляє світло в оселі.

Теплий душ або ванна

Нарешті, щоб справді добре спалося, можна прийняти теплу ванну або душ. Це максимально розслабить організм і дозволить забути про негатив дня, що минув. Теплою водою ви налаштуєте тіло і свідомість на повноцінний відпочинок.

Гарних вам снів :)





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ