Ми у Facebook
27.10.2013, 17:01

Рівнянам загрожує тайфун

Зведена схема маршрутів тихоокеанських циклонів у 1980-2005 рр.

Щоправда, лише тим, які вирушать найближчим часом до регіонів Канто та Ідзуосіма в Японії. Міністерство закордонних справ закликає українців утриматись від поїздок до регіонів підвищеного ризику.
У зв’язку із наближенням до Японії (регіони Канто, Ідзуосіма) двох потужних тайфунів, які супроводжуватимуться сильним вітром, випадінням значної кількості опадів, що можуть викликати подальші зсуви грунту у гірських районах та підтоплення у районах водоймищ, Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України утриматись від поїздок до регіонів підвищеного ризику, постійно відстежувати повідомлення місцевих органів про розвиток ситуації. Також, як повідомляє Урядовий портал, зовнішньополітичне відомство закликає українців, яких це стосується, бути готовим до екстреної евакуації з небезпечних зон дії циклону та, у випадку її проведення, дотримуватись інструкцій рятувальних служб.

Тайфуном називають тропічний циклон найвищої категорії, що виникає над теплою морською поверхнею та супроводжується потужними грозами, випадінням зливових опадів і вітрами штормової сили. Тропічні циклони отримують енергію через підняття вологого повітря угору, конденсацію водяних пар у вигляді дощів та опускання сухішого повітря, що отримується в цьому процесі, униз. Саме тайфун нині й лютує в Японії. Слово це найчастіше прийнято вживати для означення небезпечних тропічних циклонів саме на північному заході Тихого океану.

На Японію обрушився потужний тайфун: десятки загиблих і зниклих безвісти

Як повідомляє "Голос України", "найсильніший за останнє десятиріччя тайфун паралізував країну. У Токіо з обмеженням працювало метро, зупинилися швидкісні потяги, понад 500 авіарейсів було скасовано. В Японії добре поставлена служба сповіщення. Напередодні в районах, на які припала найпотужніша сила тайфуну, евакуювали людей. У Токіо, Нагано, інших містах закрили школи. Такі наслідки тайфуну «Bіna». Тайфун «Віпа» уже назвали найсильнішим в регіоні Канто (тобто в центральній та північно-східній частині острова Хонсю) за останні десять років. Він був 26-м нинішнього року".

У випадку потрапляння у надзвичайну ситуацію слід звертатись до Посольства України в Японії за номером телефону: (00 813) 5474 97 70, а також на «гарячу лінію» МЗС України (044) 238 16 57.





На правах реклами