Ми у Facebook
29.10.2013, 13:11

Яку небезпеку може приховати татуювання?

Мода на татуювання на тілі не згасає донині. Однак, навіть невелике зображення, яке заганяють під шкіру голками за допомогою промислових чорнила або хни, несе серйозну небезпеку.
«Давно мрію зробити невелике татуювання. Чи обов’язково проходити медичне обстеження перед ним?» - цікавиться 19-річна рівнянка Ілона Р.

Перш ніж зважитися відвідати тату-салон, потрібно дізнатися про ймовірні наслідки татуажу. Нестерилізовані голки можуть бути переносниками різних інфекцій, як стафілокок, стрептокок, гепатити В і С, герпес, ВІЛ/СНІД. Ви не застраховані від того, що чорнило для тату викличе алергію або появу вузликів, гульок, рубців. Це відбувається через неприйняття організмом пігментів барвників. Крім того, якщо виникне необхідність МРТ-обстеження, то в місцях татуювань можливе печіння і навіть утворення пухлини.



Татуйоване Рівне: майстер з нарощування волосся вважає тату невід’ємною частиною себе

Якщо ж ви остаточно зважилися зробити тату, то переконайтеся у кваліфікованості та відповідальності майстра. Він повинен користуватися тільки стерильними рукавичками і голками.



П’ять стилів найкращих малюнків на тілі від майстра художнього татуювання Олександра Тихонова [+Фото]

Перед процедурою фахівець зобов'язаний вас проконсультувати про можливі наслідки і про те, як доглядати за татуюванням, а також - вимагати від вас медичне свідоцтво про те, що ви здорові на момент нанесення тату й не страждаєте на алергії.





Татуйоване Рівне: бармен Олександр вважає тату візуалізацією свого характеру на тілі [+Фото]

Пам'ятайте, що на обраному місці для татуажу не повинно бути подразнення, бородавок і прищів. У випадках почервоніння шкіри, свербіння, підвищення температури та інших захворюваннях після нанесення татуїровки, треба негайно звернутися за медичною допомогою.








На правах реклами