Ми у Facebook
01.11.2013, 07:28

На Рівненщині з'явиться національний природний парк "Соколині гори"

Поки що його робоча назва - "Надслучанський".
Питанням створення парку займатиметься робоча група, утворена розпорядженням голови облдержадміністрації Василя Берташа.

Національні природні парки України — це заповідні території, що є частиною природно-заповідного фонду України. В них дозволено вільний доступ туристів.

Загалом, за даними Міністерства екології та природних ресурсів України, за роки незалежності в нашій державі створено 44 національні природні парки.

Щоденник подорожі на "Соколині гори"

На Рівненщині є один національний природний парк - Дермансько-Острозький. Він був створений указом Президента України в грудні 2009 року. Розташований на території Здолбунівського (частково) та Острозького районів у найвужчій, східній, частині Малого Полісся — Острозькій долині. Охоплює територію заплави річки Збитинка, що протікає між мальовничими пагорбами Мізоцького кряжу та Кременецькими горами.
Парк розташований на перетині меж різних фізико-географічних областей. Тут вузька смуга поліських ландшафтів дна річкової долини оточена краєвидами, характерними для лісостепової зони в межах двох височин — Волинської та Подільської. Це, а також незначна кількість населених пунктів, зумовило багатство рослинного і тваринного світу парку. Тут зростає 47 видів рослин і трапляється 19 видів тварин, занесених до Червоної книги України.


Янукович створив парк неподалік Рівного


А тим часом продовжуватиметься роботи над створенням на Рівненщині ще двох національних природних парків - уже згаданого вище парку «Соколині Гори», а також парку "Нобельський". А територію парку «Дермансько-Острозький» планують розширити.

На Рівненщині буде національний природний парк "Нобельський"





На правах реклами