Ми у Facebook
01.11.2013, 22:26

Книга рекордів Гіннеса-2014: рекорди, які вражають! [Фото+Відео]

Ви бачили козу на скейтборді? Так, у новому виданні Книги рекордів Гіннеса представлені не лише люди та їх творіння, а й унікальні тварини. Тут і найменший у світі собака, який може вміститись на одній долоні дорослої людини, і собака-канатоходець, і найменший ослик! Про незвичні рекорди - далі!
Зараз довідник, який виходить щорічно та містить всесвітньо визнану колекцію світових рекордів, як людських досягнень, так і екстремальних фактів природи, виходить під назвою "Світові рекорди Гіннеса". Назву "Книга рекордів Гіннеса" видання мало до 2000 року. До слова, "Книга рекордів Гіннеса" сама потрапила до... "Книги рекордів Гіннеса" - як виданням з найбільшим накладом із усіх книг (за винятком Біблії), захищених копірайтом.

Кажуть, задум книги рекордів Гіннеса виник тоді, коли один із керівників пивоварної компанії Guinness далекого нині 1951 року дорогою на полювання посперечався з друзями, який птах — найшвидший у Європі. Справу взялись досліджувати брати-близнюки Росс та Норіс Маквіртери, які були відомими британськими атлетами та журналістами, і володіли агентством з дослідження фактів у Лондоні. Коли видання, що спершу мало назву «Книга надзвичайного Гіннеса», несподівано стало хітом продажу, вирішили надрукувати наступні видання, зрештою - видавати нову версію книги рекордів щороку в жовтні якраз до різдвяного розпродажу.

Упродовж десятиліть, що минули відтоді, пристрасть людства до встановлення та фіксації найрізноманітніших рекордів набула доволі масштабних обрисів — певно, й дня не проходить, аби преса не повідомила про встановлення чергового рекорду, часом — доволі курйозного!

Із новими рекордами, які увійшли до видання "Книги рекордів Гіннеса-2014" - знайомтесь далі!

Відеоролик про нові рекорди з "Книги Гіннеса-2014"



Найшвидший біг на підборах: Юлія Плечер з Німеччини пробігла 100-метрівку на високих підборах за 14,5 секунд.



В Острозькій академії встановили новий рекорд України [Фото+Відео]

Найменший собака Міллі зростом 9,65 см, самка чихуахуа. Проживає в Пуерто-Ріко разом зі своєю господинею Ванессою Семлер.



Мотоцикл вагою до 5 тонн, створений італійським дизайнером Фабіо Реджіані, в 6 ​​разів більший від звичайного мотоцикла, а його висота досягає 5,10 метрів від землі до верхньої частини керма. Його збирали 7 людей упродовж 7 місяців. Мотоцикл оснащений 5,7-літровим двигуном V8 потужністю 280 кінських сил. Мотоцикл може їздити на двох колесах, але для стабільності Фабіо додав кілька додаткових.



Рекорди Рівненщини: чим вражаємо світ

Найменший у світі ослик - 64 см на зріст.



Собака Оззі, яка є поміссю бордер-колі і австралійської вівчарки, є володарем рекорду з найшвидшого ходіння по канату серед... собак.




Найвищий стілець - 30 метрів заввишки.



Лейлані Франка з Філіппін - найгнучкіша.



8 незвичних рекордів Рівненщини

Коза Хеппі проїхала на скейтборді 36 метрів за 25 секунд у своєму рідному місті Форт-Майерс у Флориді, США.



...Це лише частинка незвичних, курйозних, вражаючих рекордів. Бажаємо вам якнайчастіше бачити цікаве і незвичне у звичному і буденному, аби життя приємно дивувало вас щодня!

Використані матеріали ipress.ua та bigpicture.ru.





На правах реклами