Ми у Facebook
22.03.2013, 18:23

8 незвичних рекордів Рівненщини

Здається, цьогорічна зима у Рівному б'є всі рекорди тривалості. А ми тим часом пригадаймо, якими більш оригінальними рекордами прославилась на всю Україну наша область упродовж останніх років!
Найсвіжіший за часом рекорд Рівного - це найвища в Україні і світі літера української абетки, яку встановили на майдані Незалежності у Рівному в Міжнародний день рідної мови, 21 лютого нинішнього року. Літера "Ї" 3 м 60 см заввишки, виготовлена з дерева і обтягнута льоном, нині переїхала з центрального майдану Рівного у приміщенні загальноосвітньої школи №1 імені Володимира Короленка.

А дещо раніше Рівненщина прославилась іще кількома колоритними рекордами. Пригадаймо їх разом!

Найбільша кількість людей у вишиванках, які зібрались в одному місці
Встановили цей рекорд на день Незалежності в 2006 році на центральній площі Рівного — майдані Незалежності, з ініціативи Галини Кульчинської, нині — заступника міського голови, тоді — директора радіостанції “Трек”. Організаторам акції вдалося зібрати святкового дня на майдані аж 3298 людей у вишиванках, від пересічних рівнян - до відомих чиновників і політиків! У 2011-му рівненський "вишитий рекорд" побили у Чернівцях - тут у вишитих сорочках одночасно зібралося аж 4189 людей. Але того ж року Рівне повернуло собі першість: у День Незалежності на центральний майдан міста прийшло 6570 людей у вишиванках.



Більше 6 тисяч рівнян встановили у Рівному "Вишитий рекорд"

Тризуб із монет
На день Незалежності у 2011 році на Театральній площі Рівного виклали 20-метровий тризуб із... розмінних монет. Організувала акцію обласна організація Національної спілки журналістів України, а з розмінними монетами допомогли в обласному управлінні Національного банку. Виручені кошти - 8329 гривень - спрямували на допомогу дворічному хлопчику з Радивилова, якому незадовго до того провели трансплантацію печінки у Брюсселі.

Рекордний герб від пластунів
А у квітні 2012-го під час Всеукраїнської акції пластунів "ДоміНАЦІЯ" рівненські активісти молодіжної організації "Пласт" виклали тризуб заввишки 12,5 та завширшки 7,5 метра із... великих фігур доміно. Як запевнили організатори акції, герб увійшов у Книгу рекордів України. Герб України у виконанні рівнян складався з 95 великих частин у вигляді доміно. А замість чорних цяток - 550 гербів українських міст та селищ міського типу. Ідея проведення акції належала пластунам із Івано-Франківська.



Рівненські пластуни склали 12-метровий герб на майдані Незалежності

Найбільше піраміда з кулькових ручок
25 вересня 2011 року в с.Оженин Острозького району під час святкування Дня села встановили найбільшу піраміду з... кулькових ручок. Автором цього проекту став уродженець Острожчини, випускник Оженинської ЗОШ №2 журналіст Олександр Шустерук, який нині працює у Нетішині. Це вже п’ятий рекорд України, автором ідеї якого є пан Олександр (він придумав, до слова, і ідею викласти на Театральній площі Рівного герб із монет, про який ми розповіли вище). На виготовлення піраміди пішло 1627 ручок учнів та вчителів школи.



На Рівненщині — новий рекорд України: найбільша піраміда з кулькових ручок

Найбільше письмове вшанування історії української пісні
Такий рекорд встановили спудеї та викладачі Острозької академії в червні 2011 року, вишикувавшись у “живий ланцюг” довжиною 1 кілометр 155 метрів із власноруч написаними та намальованими зізнаннями в любові та пошані українській пісні на 4 тисячах аркушах паперу! У встановленні рекорду взяли участь 770 осіб. Автором ідеї рекорду став той самий Олександр Шустерук.



Острозька академія — в Книзі рекордів України!

Наймасовіший та найдовший поцілунок на ковзанах
А до встановлення цього рекорду України напряму причетні працівники нашої редакції! У лютому 2008 року, з нагоди дня народження “Рівненської газети”, на ковзанці ТОВ “Арена розваг” рівняни встановили рекорд України «Наймасовіший та найдовший поцілунок на ковзанах». На ковзанці було зареєстровано 134 учасники, тобто 67 пар, серед яких 13 — подружніх. Наймасовіший та найдовший поцілунок на ковзанах тривав 4 хвилини 25 секунд. Наймолодшим учасникам було по 10-11 років, найстаршим — по 30-35.

Інший рекорд України встановили трьома роками раніше в рівненському аеропорту - "Три призових місця у всіх трьох заїздах різних класів автомобілів однієї гонки (або змагання)". Автором рекорду став пілот команди "ТНК-Україна Racing" Сергій Малик під час змагань "Кубок ТНК" - VII етап Чемпіонату України ФАУ з кільцевих гонок”, який відбувся 22 жовтня 2005 року у Рівному на тимчасовій кільцевій трасі аеродрому.

Рекорди Рівненщини: чим ми здатні здивувати світ

...Весна прийде неминуче, а з нею - і нові рекорди. Та головне, погодьмося, - не вражаючі цифри, а здатність бачите цікаве поряд і радіти кожному дню, чого і вам бажаємо!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ