Ми у Facebook
04.11.2013, 08:13

Конфлікт на будівництві автозаправки у Рівному: рівнян запрошують пікетувати суд

Новий поворот у суботньому конфлікті навколо будівництва заправки на Басовкутській: небайдужим рівнянам пропонують долучитись в якості третьої сторони до судового розгляду в міському суді, де власники мережі АЗС оскаржують мораторій на будівництво двох АЗС у Рівному, який встановила міська влада.
У вівторок, 5 листопада, о 14 годині має розпочатись засідання Рівненського міського суду. Під час цього судового засідання власники всеукраїнської мережі автозаправних станцій намагатимуться домогтись скасування мораторію до 2020 року на будівництво АЗС по вул.Соборній, 420 та на перехресті вулиць Басівкутської-Федіна. Саме ці дві земельні ділянки, де мали будувати АЗС, викликали впродовж останніх років найгостріше протистояння між майбутніми забудовниками та місцевими жителями.

- Місцева влада вчергове приховала від громадськості факт оскарження приватними структурами мораторію, - заявив на своїй сторінці у Facebook депутат Рівнеради Олександр Лащук. - Початок пікету Рівненського міського суду (м.Рівне, вул. Шкільна, 1) о 13 год. 30 хв. Початок суду о 14 год. 00 хв. Пропоную всім небайдужим рівнянам долучитись до судового розгляду в якості третьої сторони.

Зразки клопотання на участь у справі депутат пообіцяв розмістити у соціальній мережі в понеділок і надати безпосередньо під час пікету. Також він нагадав, що для того, щоб потрапити на судове засідання, потрібен паспорт.

На місці суботнього конфлікту. Фото зі сторінки у Facebook Миколи Бляшина
На місці суботнього конфлікту. Фото зі сторінки у Facebook Миколи Бляшина


Конфлікт на будівництві автозаправки у Рівному: подробиці з місця події [Фото+Відео]

Нагадаємо, 24 січня 2013 року Рівнерада прийняла рішення щодо встановлення мораторію до 1 січня 2020 року на будівництво автозаправних станцій по вул. Басівкутській і на вул. Соборній, 420 (рішення було внесено депутатами Анатолієм Чугуєвцем та Олександром Лащуком).

Свідчення очевидця сутички: ВІДЕО

- Сьогоднішні події по вул. Басівкутській пов'язані з оскарженням мораторію і судовим розглядом, - заявив Олександр Лащук.

Депутат стверджує: "100 % акція не політична, щоб не сталось, як на АЗС на міському водогоні (Біла Криниця), до виборів в санітарній зоні, після виборів - будують". Інтернет-користувачі в коментарях, зокрема, пропонують провести акцію без партійної символіки, аби не відлякати потенційних учасників.





На правах реклами