Ми у Facebook
05.11.2013, 12:45

Рівненська область: де найбільше хворих на СНІД?

Про це розповіли на засіданні міської Координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу. Так, від першого випадку виявлення ВІЛ-інфекції в Рівненській області зареєстровано вже 2000 таких випадків.
У Рівненській області ситуація з захворюванням на СНІД стабілізувалася. Зменшується кількість нових випадків та не зростають темпи приросту. В середньому в Україні показник захворюваності становить 100-150 випадків на 100 000 населення, на Рівненщині ж - близько 20.

- Позитивним зрушенням є те, що 85% інфікованих стають на облік. Це для хороший показник, - розповідає головний лікар обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Олена Гандзюк. - 1300 осіб в області стоять на обліку. Третина з них - це міські жителі, а це 575 осіб.


Рівнянам на майдані нагадають про СНІД [Анонс]




Найбільшою проблемою залишається те, що мало людей хочуть добровільно пройти обстеження на ВІЛ/СНІД. Тому надзвичайно важливо донести, що обстеження варто проходити і без симптомів. В області зараз є достатня кількість тестів, щоб перевіритися.

- ВІЛ/СНІД - це не вирок, тому найголовніше - виявити його на ранній стадії, - наголошує начальник управління охорони здоров'я Рівненського міськвиконкому Михайло Стичишин. - Законодавством передбачається добровільне та анонімне обстеження, тому варто докладати зусиль, що люди проходили такі обстеження.

У Рівному анонімні обстеження можна пройти:

Рівненський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом - вул. вул. Соборна, 189. Тедефони: (0362) 22-69-42, 22-15-01

Кірм того, анонімне обстеження можна пройти, звернувшись до своїх територіальних поліклінік.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ