Ми у Facebook
06.11.2013, 08:16

У Рівному депутат прийшов до суду ... з каністрою [+Фото]

У вівторок протистояння навколо будівництва автозаправки на Басовому Куті перемістилось до міського суду. Мешканці Басового кута та громадські активісти вимагали справедливого розгляду справи щодо будівництва скандальної АЗС, а депутат Олександр Лашук навіть приніс до суду ...каністру.
Рівненський міський суд, у вівторок, 5 листопада, розглянув позов МПП "Агата", що орендує скандальну земельну ділянку, до Рівненської міської ради, щодо скасування прийнятого Рівнерадою на початку року мораторію на будівництво заправки до 2020 року.



– Наразі діє мораторій, введений рішенням Рівненської міської ради, – говорить депутат Рівненської міської ради Олександр Лащук. – Він забороняє будівництво на цій території. Якщо вони збираються будувати не АЗС, то у них мають бути відповідні документи.

У Рівному - конфлікт навколо будівництва заправки



На засідання суду депутат приніс бензинову каністру, яку вирішив подарувати стороні позивачів.



– Ця каністра коштує більше, ніж місячна орендна плата для АЗС, – зазначив Олександр Лащук. – Це явно занижена оплата.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через конфлікт навколо будівництва заправки

Після невеличкої акції протесту, активісти, депутати, мешканці Басового Кута та журналісти пішли на засідання суду, проте на заваді їм стали правоохоронці спецпідрозділу "Грифон".



Незважаючи на те, що засідання суду було відкритим, правоохоронці мотивували свої дії тим, що у кабінеті судді, де відбувається засідання, немає місця для всіх бажаючих бути присутніми, а вільної зали у суді наразі немає.

Після невеличкою штовханини та суперечок пресу та громадських активістів все ж пропустили до кабінету судді Сергія Наумова, що розглядав справу. Він здивовано зауважив, що навіть не думав, що так багато людей захоче потрапити на засідання.



Після короткого діалогу депутатів Анатолія Чугуєвця, Олександра Лащука й представників ЗМІ з суддею Наумовим вільна зала для засідань знайшлася і туди пропустили усіх бажаючих – активістів, депутатів та пресу. Щоправда, представниця МПП "Агата" хотіла обмежити присутність ЗМІ та заборонити останнім фото-відеозйомку, але суд це прохання відхилив.



На прохання депутатів Олександра Лащука та Анатолія Чугуєвця їх долучили до процесу у якості третьої сторони. Аби вони мали змогу ознайомитися з матеріалами справи суд призначив у розгляді перерву. Наступне засідання суду щодо скандальної АЗС відбудеться 26 листопада о 15.00.

За словами Анатолія Чугуєвця, надалі громада ініціюватиме пікетування АЗС "Окко" (саме компанія, що працює під цим брендом, і стоїть, за словами депутата, за МПП "Агата").



Журналісти намагалися поспілкуватися й з представницею фірми "Агата", проте вона від будь-яких коментарів відмовилась.





На правах реклами