Ми у Facebook
12.11.2013, 16:36

Юрій Павленко пообіцяв розширити приміщення відділення дитячої онкогематології у Рівному

Під час робочого візиту на Рівненщину 12 листопада Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко відвідав відділення онкогематології обласної дитячої лікарні. Після ознайомлення з умовами, в яких відбувається лікування дітей, посадовець пообіцяв розширити приміщення відділення.
Тиждень тому ми повідомляли про те, що відділення окногематології Рівненської обласної дитячої лікарні переповнене. Батьки пацієнтів та лікарі бідкалися, що лікуватися в таких умовах важко. Саме тому працівники, батьки та діти звернулися до начальника обласного управління охорони здоров'я з проханням перевести відділення в більше приміщення, адже зараз онкогематологія - найменше відділення обласної дитячої лікарні. Діти лікуються тільки в дев'яти палатах.

Маленькі пацієнти рівненської онкогематології просять нове приміщення

12 листопада про проблеми відділення говорили під час робочого візиту на Рівненщину Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка. Він побував не лише у відділенні онкогематології Рівненської обласної дитячої лікарні, а й ознайомився з діяльністю комунального закладу «Ясининицький навчально-реабілітаційний центр» та провів урок на тему прав дитини для восьмикласників ЗОШ №8 м.Рівне.

Екс-міністр Юрій Павленко провів урок у рівненській школі: фоторепортаж

Крім того, екс-міністр сім'ї, дітей та молоді провеів зустріч з головою Рівненської облдержадміністрації Василем Берташем, під час якої посадовці обговорили актуальні питання у сфері захисту прав дітей на Рівненщині.



- Радує те, що минулого року на лікування онкохворих дітей виділили близько 2 млн. гривень, цього ж року ця сума - 7 млн. гривень, - розповів Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. - Відвідавши відділення онкогематології та побачивши умови, в яких лікуються діти, ми вирішили сприяти у підготовці розширення даного відділення.

У Благодійному фонді "Скарбниця надії", який постійно безпосередньо опікується підтримкою онкохворих дітей Рівненщини, повідомили, що ще тиждень тому їм справді пообіцяли надати нове приміщення.

- Нам сказали, що наше відділення онкогематології поміняють з лор відділенням, - розповідає волонтер Благодійного фонду "Скарбниця Надії" Мар'яна Рева. - Тепер у нас залишається ще одна проблема - зробити у цьому новому приміщенні ремонт.

У Рівному перенесли презентацію благодійного фонду





На правах реклами