Ми у Facebook
04.11.2013, 12:06

Маленькі пацієнти рівненської онкогематології просять нове приміщення

Онкологічні захворювання зустрічаються все частіше. Найтрагічніше те, що часто біда торкається діток. Відділення окногематології Рівненської обласної дитячої лікарні переповнене. Лікуватися в таких умовах важко, тому працівники, батьки та діти просять перевести відділення в більше приміщення.
Хвороба не запитує про вік, стать чи статус людини. Вона просто перевіряє "на міцність" хворого, його рідних та близьких. В наш час все частіше недуги захоплюють дітей. Так, останні два тижні онкогематолічне відділення Рівненської обласної дитячої лікарні переповнене.

- Діти, яким потрібно заступати на "хімію", приїжджають вранці у відділення, сидять на коридорі і чекають, поки когось випишуть додому. Бувають такі дні, коли лікарі не можуть нікого виписати і тоді дитина їде додому, - розповідає волонтер Благодійного фонду "Скарбниця Надії" Мар'яна Рева. - Ми вже бачили, як діти, які живуть в Рівному, вдень отримують лікування на чужому ліжку або на дивані в коридорі, а на ніч їдуть додому. Діти не можуть вчасно заступити на "хімію", не відновлюються після "хімії", а часто змушені раніше виїхати додому, щоб звільнити ліжко для товариша по нещастю.

Більше тижня тому, не витримавши ситуації, що склалася, мами з відділення онкогематології та волонтери фонду "Скарбниця Надії" звернулися до начальника обласного управління охорони здоров'я з проханням перевести відділення в більше приміщення, адже зараз онкогематологія - найменше відділення обласної дитячої лікарні. Діти лікуються тільки в дев'яти палатах.

- Нас добре зустріли, вислухали і обіцяли розібратися в ситуації. Сподіваємося, що прохання мам почують і проблема вирішиться, - з надією говорить голова правління Благодійного фонду "Скарбниця Надії" Юлія Кутик. - 4 листопада минає 10-денний термін розгляду нашого прохання, тому вже зовсім згодом дізнаємося про його вирішення.

Сподіваємося, що управління охорони здоров'я знайде можливості допомогти тим, хто цього потребує. Допомогти - це так просто.

Реквізити для надання допомоги

Для допомоги конкретній дитині:
БФ "Скарбниця Надії" АТ "УкрСиббанк"
26009336789200 ЄДРПОУ 37685693
МФО 351005
Призначення платежу – добровільна пожертва для ( прізвище дитини).

Для діяльності фонду та розвитку соціальних програм започаткованих фондом:
БФ "Скарбниця Надії" АТ "УкрСиббанк"
26009336789200 ЄДРПОУ 37685693
МФО 351005
Призначення платежу – добровільна пожертва на статутну діяльність





На правах реклами