Ми у Facebook
18.11.2013, 06:55

Хакери Anonymous зламали сервери української митниці

Хакери групи Anonymous зламали один із серверів української митної служби, який відповідає за рух вантажів на Одеській митниці і в регіонах Чорного моря і Дунаю. Матеріали, які можуть свідчити про корупцію і незаконні операції у відомстві, викладені у відкритий доступ.

«У цей видатний день ми представляємо вам 1Гб сирих даних з одного з серверів CUSTOMS.GOV.UA. Щоб бути точним, серверів морської митниці України на Дунаї і Чорному морі», – йдеться в повідомленні групи.

У поширеному хакерами повідомленні йдеться, що викладені у вільний доступ матеріали містять свідоцтва про незаконні операції з нафтою і газом а також корупції та хабарі на митниці регіону, повідомляє НБН.

«Велика частина пакету стосується колишнього глави української митниці Ігоря Калетника (сьогодні – перший заступник голови Верховної Ради)», – зазначено в повідомленні.

Вся оприлюднена хакерами база документів з сервера української митниці займає близько одного гігабайта.



17 листопада стало відомо, що хакери з відомої групи Anonymous зламали комп'ютери уряду США і користувалися секретними даними вже близько року. Точне число зламаних комп'ютерів до цих пір залишається невідомим.

Нагадаємо, в жовтні хакери групи заявили, що зламали сервери МЗС України, проте в міністерстві спростували повідомлення про це.





На правах реклами