Ми у Facebook
18.11.2013, 12:11

Міський голова Рівного Володимир Хомко розповів, що робив у Туреччині

Як вже повідомляв OGO.ua, міський голова Рівного Володимир Хомко 14-15 листопада 2013 року перебував у Стамбулі (Туреччина). Які враження від подорожі залишилися у міського голови і які ідеї вдалося перейняти в далекій країні? Дізнаєтесь далі!
14-15 листопада Володимир Хомко брав участь у форумі "Угода мерів – вектор змін для регіону європейського сусідства та Центральної Азії". Відбувся він у місті Стамбул (Туреччина) і проводився за сприяння Єврокомісії. Окрім Володимира Хомка, в складі української делегації було ще 15 міських голів з різних регіонів України.

- Були мери міст Білорусії, Молдови, Азербайджану, Казахстану, Туркменістану, Киргистану, Грузії, Вірменії, Лівану, Марокко, Тунісу, Оману та Йорданії, - наводить географію учасників форуму міський голова Рівного Володимир Хомко. - Це були мери тих міст, які беруть участь у проектах з енергоефективності. Найголовніше, що ми обговорювали - хто що в цьому напрямку вже зробив і хто що планує на найближчий час. Виокремили основні теденції розвитку міст, в якому напрямку варто рухатися: розвиток інфраструктури, енергозбереження, екологія та інше.



- Співпало, що найперше, що обговорювали - це встановлення велодоріжок, - продовжує Володимир Хомко. - Всі міста виокремили такий тренд: пересадити максимум жителів міст на велосепеди. Цікаво, що вже над цим працюють і у Стамбул, і в Марокко.

У Рівному з'являться велодоріжки [ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ]

- Друге важливе питання, яке обговорювали - це екологічно чистий транспорт, у всіх є такі проблеми, - каже міський голова Рівного. - Пробки шалені, але люди не бажають пересідати на громадський транспорт. Треба змінювати ментальність людей, щоб вони хотіли користуватися громадським транспортом.

Гібридні тролейбуси таки доїдуть до Рівного?

Зважаючи на те, що учасниками форуму були мери міст із трьох континентів - Європи, Азії та Африки - Володимиру Хомку, за його словами, цікаво було порівняти спільні проблеми й регіональні особливості. "Був такий дисонанс одного разу: міський голова Житомира розповідав, що вони утеплили дитячий садок і температура піднялася на кілька градусів, - пригадує міський голова Рівного. - А мери міст Оману (азіатська країна Перської затоки - прим. авт.)в цей час переглянулися, бо вони намагаються навпаки знизити температуру..."





На правах реклами