Ми у Facebook
19.11.2013, 16:18

У Рівному хулігани розбили бібліотеку в телефонній будці

У ніч з суботи на неділю невідомі розбили міні-бібліотеку в рівненському парку імені Тараса Шевченка.
Книг вони не зачепили, а от скло доведеться міняти повністю. Заяву в міліцію ініціатор встановлення читальні Олександр Курсик вирішив не писати - каже, не впевнений, що винних знайдуть, йдеться у сюжеті РТБ.

Ці маленькі бібліотеки у парку Шевченка з'явилися півроку тому. Рівне стало першим містом в Україні, яке запровадило практику бук-кросингу. Втім, вочевидь, не всі рівняни оцінили ідею вільного обміну книгами.

Тетяна Климчук, журналіст: "Те, чого найбільше боялися ініціатори встановлення будок-читалень, таки трапилося. Цими вихідними у міському парку одну з міні-книгарень розбили".

Олександр Курсик, ініціатор проекту: "З одного боку видно, що били кулаком. Ось це центральне скло розбили камінцем. Більше всього, що це зробила людина, яка навіть не зрозуміла, що вона зробила. Було, мабуть, цікаво чи розібється скло".

У Рівному телефонні будки переобладнали у... бібліотеки [+Фото]

Мотивів, що спонукали хуліганів нищити міні-бібліотеки, ініціатор проекту не розуміє. Втім, він хоче вірити, що цей випадок не закономірність, а лише прояв чиєїсь п'яної неадекватності.

"Логіки їх розбивати нема, - роздумує Олександр Курсик. - Якби будки закриті були, тоді б я ще зрозумів. Можливо, комусь серед ночі захотілося книги. А так, вони ж відкриті".

Розбите скло замінять. За допомогою звернуться в "Укртелеком", адже саме вони надали телефонні будки під бібліотеки. Якщо там не допоможуть, то Олександр Курсик встановить нове скло за власні кошти. У будь-якому разі руки опускати не збирається. Навпаки, в найближчий час міні-читальні приведуть до ладу - постирають усі написи і наповнять новою літературою.





На правах реклами