Ми у Facebook
22.11.2013, 14:41

Рівняни вийшли на майдан у підтримку євроінтеграції [+Фото]

У Рівному розпочалася акція протесту проти рішення уряду щодо призупинення процесу євроінтеграції України. На рівненський Євромайдан уже вийшли кілька сотень активних городян.
На заклик прийти на Євромайдан у Рівному, запущений у соціальних мережах, уже відгукнулися кілька сотень небайдужих рівнен.

О 12.00 до пам'ятника Шевченку на майдані Незалежності почали сходитися громадські активісти, журналісти, представники різних політичних сил й пересічні рівняни.

У Рівному прихильники євроінтеграції зберуться на Євромайдан



- До ініціювання Євромайдану у Рівному мене підштовхнуло власне незадоволення останніми рішеннями влади й громадська позиція багатьох людей, що почали виходити на майдани в Україні, - говорить ініціатор рівненського Євромайдану, рівнянин Ігор Гомончук. - Приємно, що одразу, коли я запустив зустріч у мережі "ВКонтакті" майже одразу підключилися однодумці, які долучилися, допомогли поширювати інформацію й допомогли безпосередньо з організацією.



Українці, обурені призупинкою євроінтеграції, вийшли на Євромайдан

Прийшли на майдан й чимало рівненських політиків. Зокрема на Євромайдані були помічені екс-кандидат у народні депутати Олексій Хахльов, представники "Батьківщини" у міській раді Олександр Курсик, Марія Конощук та Володимир Зиль, "свободівець" Олексій Бучинський, "екс-свободівець" Олександр Лащук, представники УНА Ярослав Гранітний та Олександр Музичко та інші.

Додати креативу Євромайдану вирішив депутат і тележурналіст Олександр Курсик, який прийшов на майдан Незалежності з кількома гелевими кульками й портретом Президента України Януковича. Портрет прив'язали до кульок й запустили у небо.

- Запускаємо Януковича у космос, - сказав тележурналіст й депутат Рівненської міськради Олександр Курсик. - Хай летить і не повертається.



Щоправда, оскільки акція анонсувалася як неполітична, партійної символіки на майдан політики не принесли.

За словами прихильників євроінтеграції, уряд, приймаючи рішення про призупинення підготовки до укладання угоди з ЄС, проігнорував думку багатьох українців.

- Президент і уряд найняті громадянами України для виконання повноважень управління державою і повинні виконувати волю народу, - говорить громадський активіст Сергій Пінчук. - Тому ми не можемо мовчки спостерігати як вони торгують нашою волею й нашою державою, домовляючись хто дасть більше грошей. Я думаю, що кожен українець має вийти і висловити свою позицію - чи має Україна інтегруватися в ЄС, чи має зближатися з Росією. Саме від цього мають формувати свою позицію Янукович, Азаров й інші можновладці.

Дехто з активістів приніс на майдан невеликі прапорці, у яких поєднувались прапори Євросоюзу та України. Ці прапорці роздали рівнянам, що прийшли на майдан.



Наразі на майдані встановлюють музичну апаратуру й планують зробити "вільний мікрофон", аби кожен з присутніх міг висловити свою позицію щодо призупинення процесу євроінтеграції України.



За словами ініціаторів Євромайдану, акція буде безстроковою.





На правах реклами