Ми у Facebook
24.11.2013, 10:21

Інтрига навколо "Набережного кварталу"

Чому дешеве житло в центрі Рівного почало дорожчати?
На будівельному майданчику на розі вулиць Чорновола та Степана Бандери у Рівному робота кипить і вдень, і навіть уночі: за огорожею, яка не один місяць інтригувала водіїв та перехожих, швидко, поверх за поверхом, зростає новобудова. Тривалий час рівняни губились у здогадках: що ж будуватимуть на цій ділянці у самому центрі міста? "ОГО" проводила власне дослідження таємниці будівництва, бігборди інтригували запитанням про оптимальну вартість нового житла у Рівному — і, зрештою, таємне стало явним: з'ясувалось, що небачену досі для Рівного ціну в 4900 гривень за квадратний метр житла у новобудові пропонує житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал" — саме він здійснює будівництво на цій оповитій чутками ділянці. Але цим інтрига не вичерпалась...

Спочатку рівняни з підозрою ставилися до такої цінової політики, важко було повірити, що у Рівному можлива така ціна. Адже звична вартість квадратного метра в обласному центрі коливалася від 5500 до 8000 гривень. Саме тому вартість квадратного метра 4900 гривень стала неочікуваною і викликала жваве обговорення. Напевно, за цей час у Рівному не залишилось людини, яка не чула би про це будівництво. А думки розходилися від найпозитивніших до припущень, мовляв, це якийсь обман, щоб просто зібрати гроші та натомість нічого не збудувати!..
Не встигли рівняни обговорити небачено низьку для нашого міста вартість квадратного метра житла у "Набережному кварталі", як, услід за першими поверхами новобудови, зросла й... ціна квартир у ній! Кілька тижнів тому Рівне заполонили нові бігборди: тепер квартири у "Набережному кварталі" пропонують вже за ціною 5400 гривень за "квадрат"!

Що ж сталося? Чому зросла ціна? Ми вирішили продовжити своє дослідження — і знову вирушили на вже знайомий нам будівельний майданчик!

Таємниця будівництва в центрі Рівного [Розслідування]

Раніше ми вже дізнались, що на розі Чорновола та Степана Бандери будують 11-поверховий житловий будинок європейського типу. На першому поверсі тут розміщуватимуться офіси, а на даху комерції — дитячий та спортивний майданчики. Займається цим будівництвом житлово-будівельний кооператив “Набережний квартал” із Хмельницького. Подібні будинки він зводить у різних містах України. Віднедавна можливість відчути переваги житла, яке поєднує доступну ціну та високу якість, отримали й рівняни.

Отож, нині на будівельному майданчику “Набережного кварталу” в Рівному зводиться п'ятий поверх будинку. Темпи ведення робіт вражають: упродовж кількох днів я умисно в різну пору доби проходила повз місце будівництва — і не могла не помітити: роботи тут ведуться постійно, а будинок стає вищим, здається, ледь не щогодини! Тепер вже самі перехожі відкидають можливість обману чи нездачі будинку, адже щодня мають змогу на власні очі переконуватись: такими темпами у Рівному новобудови ще не будували!

Розпочато цегляну кладку п'ятого поверху
Розпочато цегляну кладку п'ятого поверху


Згадала попередні пояснення представників "Набережного кварталу": швидкі темпи будівництва при одночасно високій якості виконання робіт — це особливість роботи цього житлово-будівельного кооперативу. Це здається, на перший погляд, неймовірним, але це — факт: для спорудження однієї секції (під’їзду) будинку в "Набережному кварталі" необхідно лише 5 місяців!

Причин цього є декілька: по-перше, будівництво ведеться у дві зміни, практично без вихідних, а працівники тут отримують заробітну плату не за робочий день, а залежно від об’ємів виконаних робіт. По-друге, у будівлях, що зводить "Набережний квартал" немає підвалів — тут вважають, що в наш час вони вже втратили свою актуальність, натомість відсутність підвалів — це можливість зекономити кошти, а відтак — і здешевити вартість квадратного метра житла.

Але все ж таки, чому нині вартість "квадрата" у новобудові "Набережного кварталу" подорожчала? Прямую до центру продажів — і ставлю це запитання "в лоб" найсоліднішому, на мій погляд, чоловікові серед присутніх в офісі.

Скільки повинно коштувати нове житло у Рівному?

Моє запитання аніскільки не знітило представника "Набережного кварталу". Співрозмовник впевнено пояснює: це — нормальне явище, поширений маркетинговий хід.

“Виходить так, що наші перші клієнти – це ті, хто повірили як кажуть “на слово”, які купували, навіть не бачачи початку будівництва, і мали набагато більше переживань, що можуть втратити гроші, — пояснює представник “Набережного кварталу”. — Тепер же усі бачать, що забудовник серйозно працює, виконує обіцянки та дотримується графіку будівництва. На етапі підготовчих робіт люди купують квартири за однією ціною, на етапі будівництва — за іншою, а ось на завершальному етапі спорудження будинку ціна квадратного метра тут може зрости ще. Чим ближче до завершення будівництва — тим вищою стає ціна. Зрештою, квартир у будинку, які ще можна придбати, залишилось не так і багато. А попит, як відомо, формує пропозицію. Отож, це показує, що рівняни зовсім не проти обжитися якісною сучасною квартирою в самому центрі Рівного”!



В офісі "Набережного кварталу" представники житлово-будівельного кооперативу розповіли, що нині продано вже близько 70% квартир у новобудові. Зізнаюсь, спершу я не повірила, але співрозмовники показали документи — і мушу підтвердити: це — доконаний факт! І навіть за той час, доки я спілкувалася з працівниками у відділі продажів, кілька покупців підходили, щоб підтвердити попереднє бронювання квартири та підписати необхідні договори. Частина покупців одразу ж сплачує повну вартість житла, інші ж — вносять спочатку частину, а згодом збираються сплатити і решту. Клієнтів приваблюють не тільки швидкі темпи будівництва, а й можливість самому стати архітектором та планувальником власного житла. Адже будівельний кооператив “Набережний квартал” пропонує клієнту виготовити свій персональний проект житла! Впродовж 10 днів ви можете внести певні зміни в план і фахівці втілять ваші бажання у життя. Це — не фантастика, це — реальність, сучасна реальність якісного та доступного за ціною житла, яку приніс на ринок нерухомості Рівного житлово-будівельний кооператив “Набережний квартал”!

На нижніх поверхах будинку зараз уже виконуються внутрішні роботи у майбутніх помешканнях. Вже з наступного тижня тут починають встановлювати пластикові вікна. А тим часом будівельники вже накривають п'ятий поверх новобудови. І, зважаючи на темпи, якими ведеться будівництво, не здивуюсь, якщо на момент виходу цього матеріалу будинок вже виявиться ще вищим! Адже представники забудовника надзвичайно відповідально ставляться до дотримання запланованих термінів здачі. Для того, щоб клієнти могли бачити, як ведеться будівництво, у соціальних мережах навіть створили групу “Набережний квартал”, де покупець може спостерігати за ти, як споруджують саме його квартиру. Власне, сумлінне ставлення до роботи, помножене на оптимальне поєднання ціни та якості, вже оцінили рівняни, які, власне, і придбали вже згадані 70% квартир у будинку.

Отож, покваптеся – адже вартість квадратного метра житла в 5400 гривень актуальна до кінця листопада. Скільки коштуватимуть "квадрати" в останніх доступних для придбання квартирах у будинку "Набережного кварталу" — забудовники поки що тримають у таємниці. Вміють вони інтригувати!.. Але, думається, не варто чекати нового подорожчання — вигідніше придбати житло у "Набережному кварталі" САМЕ ЗАРАЗ — тим більше, що центр продажів працює щодня до 22 години і там чекають САМЕ НА ВАС!


















м.Рівне, вул. Чорновола, 60
тел.: (067) 59-57-333,
(066) 83-87-333
(0362) 46-08-37





На правах реклами