Ми у Facebook
26.11.2013, 22:45

Що пишуть російські ЗМІ про Євромайдан в Україні

Що б там не говорили, Україна - це все ж не Росія і не Білорусь, говорить один з українських авторів "Росбалта", який весь день провів на Майдані.
"Я бував на акціях опозиції в Білорусі: небо і земля. Тут інші люди. У них немає пасивного фаталізму. Вони раді один одному, тягнуться один до одного. І ведуть себе як громадяни республіки, а не як піддані всесильного царя", - говорить він.

Євромайдани: політики не помітили, що ми змінились

Мітинг за євроінтеграцію в центрі Києва, під час якого націоналісти з парламентської партії "Свобода" двічі імітували штурм уряду, закінчився вчора закликом до Януковича підписати асоціацію з ЄС і звільнити Тимошенко - інакше демонстранти попросять Захід блокувати рахунки української олігархії.

У Євромайдану з'явився власний гімн [+Відео]

Опозиція закликала громадян не розходитися як мінімум до 28 листопада. На Майдані та на Європейській площі встановили наметові містечка, але потім їх прибрали комунальники. Тепер намети стоять тільки на Європейській.

Рівненський Євромайдан стоятиме цілодобово

Людям на вулицях плювати на риторику професійних опозиціонерів, на символіку партій - адже їх ніхто спочатку на вулиці не кликав, вони вийшли самі, по внутрішньому спонуканню. Незважаючи на те, що кияни вийшли протестувати, обличчя дуже позитивні. Пишаються, що їх так багато, і впевнені, що Янукович буде змушений підписати асоціацію з ЄС, інакше влаштують справжній Майдан.

Євромайдан у Києві. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

Також автор помітив, що у місто прибувають автобуси з однаковими людьми, одягненими, в основному, в чорне. Автобуси з прихильниками Майдану, навпаки, гальмують на в'їзді в місто. Пишуть, що місцеві відділення Партії регіонів платять маргіналам по 100-150 грн на добу. На Банковій сьогодні нарахували більше тисячі абсолютно деморалізованих провінціалів, які тиснулися до будівлі президентської канцелярії. Напевно, цих нещасних хотіли використовувати як живий щит.

За матеріалами: Росбалт





На правах реклами